Les plantilles d'ICL a Súria i Sallent deixen enrere l'ERTO i reprendran la plena activitat a partir de dilluns

Una part de l'empresa seguirà teletreballant

Sal de desgel que es tracta a la planta que ICL Iberia té a Súria
Sal de desgel que es tracta a la planta que ICL Iberia té a Súria | ICL
Redacció
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:03h
ICL dona per acabat l'ERTO a què va sotmetre els treballadors de les plantes de Súria i Sallent el passat 25 de març. La decisió de retorn a la plena activitat entrarà en vigor a partir de dilluns 1 de juny. En un comunicat, l'empresa explica que el 14 d'abril ja es va reiniciar l'activitat al 50%, amb les mesures de seguretat corresponents, i durant aquest període s'ha anat incrementant paulatinament el ritme.

Amb tot, una part de la companyia seguirà teletreballant, en torns rotatius, en línia amb les recomanacions sanitàries. Entre les mesures de seguretat que la companyia aplica hi ha la presa de temperatura als accessos, mascaretes, guants, gel i mantenir les distàncies de seguretat, tant a les oficines com a la planta o a la mina.

Durant el temps d'aplicació de l'ERTO, ICL Iberia no ha aturat mai del tot la seva activitat i ha mantingut en funcionament la planta de cristal·lització amb l'objectiu de garantir el subministrament de sal, matèria primera essencial per a la producció de desinfectants com el lleixiu o el clor.

L'acord a què va arribar l'empresa amb els treballadors va ser el compromís de completar les prestacions d'atur de tots els afectats fins el 75% de les bases de cotització mentre durés l'ERTO.

Arxivat a