El ple de Sant Joan aprova el pla de xoc contra el coronavirus de l'oposició amb els vots en contra del govern

La moció ha prosperat degut a que Alternativa i PSC governen en minoria

Redacció
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:09h
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat la proposta d'un pla de xoc per part de l'oposició en el ple municipal extraordinari telemàtic celebrat aquest dijous a petició dels grups de l'oposició (ERC, Junt, Compromís i Cs).

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, que es troba en minoria, ha votat en contra després que els grups de l'oposició no aprovessin les esmenes d'Alternativa per Sant Joan i el PSC, en què s'explicava que el govern ja té un pla de xoc econòmic i social per a mitigar l'impacte i les conseqüències de la Covid-19. 

El document aprovat preveu la creació d'una comissió de treball per elaborar un pla de xoc per mitigar els efectes de la Covid-19 a Sant Joan de Vilatorrada. Per fer-ho, es vertebrarà en tres grups de treball: el Social-sanitari, el de Territori i mobilitat i el de Desenvolupament econòmic, ocupació i serveis interns. Els àmbits de Cultura, Esports i Educació es recolliran a partir dels òrgans ja existents. Els òrgans es convocaran en els propers 15 dies.

La moció promoguda pels grups de l'oposició també recull que es destini el 20% de la liquidació pressupostària de 2019 a mesures urgents i extraordinàries per fer front a l'impacte social i econòmic de la Covid-19.

Esmenes del govern no acceptades

El govern ha presentat esmenes a aquesta moció en que explicaven que el govern ja té un pla de xoc en marxa. Aquest pla de xoc, segons han exposat, s'ha elaborat desprès de que cada regidor i regidora recollís propostes dels seus àmbits.

Les mesures del pla de xoc del govern "s'han valorat de forma tècnica i econòmica amb l'objectiu de treballar pel poble". A més, el document està obert a modificacions i propostes dels grups municipals de l'oposició i els agents socials de Sant Joan de Vilatorrada perquè puguin contribuir a millorar el pla de xoc per fer front a les conseqüències de la Covid-19.