El Montepio obre un servei gratuït per ajudar els sanitaris afectats per Covid-19 a cobrar indemnitzacions

Hi ha un fons de 38 milions d'euros d'UNESPA per a defunció o hospitalització

Redacció
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:17h
El Montepio posa en marxa un nou servei, gratuït i solidari, per donar suport als sanitaris dels hospitals i residències de la Catalunya Central que, en el desenvolupament de la seva feina, s'han vist afectats per la Covid-19. L'entitat es posa a disposició dels professionals sanitaris i els ofereix la seva experiència en la gestió i tramitació d'expedients per ajudar-los en la gestió de les ajudes que ofereix UNESPA, la patronal del sector assegurador a l'estat espanyol.

UNESPA ha constituït un fons de 38 milions d'euros a partir de les aportacions de 109 companyies d'assegurances, amb l'objectiu de donar una cobertura gratuïta a tots els sanitaris que s'han vist afectats durant la crisi de la Covid-19. La cobertura inclou indemnitzacions per la mort o l'hospitalització dels professionals, amb caràcter retroactiu des del passat 14 de març i fins al proper 13 de setembre. Les ajudes són de 30.000 euros en cas de defunció i 100 euros al dia en cas d'hospitalització, sempre que l'ingrés superi els 3 dies i fins a un màxim de 2 setmanes, és a dir, entre 400 i 1.400 euros per cada professional afectat.

Els interessats en gestionar aquestes ajudes poden adreçar-se a les oficines del Montepio de Manresa i Berga i concertar una cita presencial o per videoconferència. Poden posar-se en contacte mitjançant el correu electrònic info@montepio.cat, el telèfon 93 877 64 64 o el whatsapp 619 02 85 88.

Des del Montepio s'explica que "és una forma més d'agrair l'important esforç que ha realitzat aquest col·lectiu pel nostre bé comú durant tots aquests mesos". L'entitat ja ha mostrat el seu compromís social per lluitar contra la pandèmia, fent donacions econòmiques a hospitals de la Catalunya Central i posant en marxa un programa de seguiment i suport als seus associats més grans.