Les piscines de Navàs estrenen dos equips de desinfecció amb llum ultraviolada

L'actuació ha tingut un cost total de 57.500 euros, dels quals 50.000 han anat a càrrec de la Diputació

Equips de llum ultraviolada a la piscina de Navàs
Equips de llum ultraviolada a la piscina de Navàs | AjNvs
Redacció
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:05h
Les piscines municipals de l'Eix de Navàs estrenaran dos equips de desinfecció amb llum ultraviolada, especialment dissenyats per l'empresa Solatep. Es tracta d'un ambiciós sistema dissenyat a mida de les necessitats de la piscina, i és també el primer equip d'aquestes característiques instal·lat a la comarca. Amb aquesta innovació, les piscines de l'Eix disposen d'un dels sistemes més moderns i efectius per la desinfecció d'aigua de piscines, i els principals avantatges són:

S'aconsegueix una desinfecció efectiva del 99,9%, fins i tot sobre microorganisme resistents al clor; requerir menys productes químics, formant-se menys subproductes a l'ambient i permetent la pràctica de la natació saludable i còmode, millorant així la salut i el benestar de les persones usuàries. I per últim, la reducció del consum d'aigua i gas necessari per escalfar les psicines.

El cost total de la instal·lació és de 57.577,34 euros i ha estat subvencionat per la Diputació per un valor de 50.000 euros, per tant el cost final de l'Ajuntament és de 7.577,34 euros. Aquesta subvenció es va demanar dins el “Programa complementari de reforma i millora d'equipaments locals del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019” el desembre de 2017 i es va rebre la confirmació de la petició el 12 d'abril de 2018, però els tràmits burcràtics, pendents de la Diputació, ha fet que s'allargués la instal·lació fins aquesta setmana.