Il·luminació

Manresa finalitza la millora de l'enllumenat als polígons de Bufalvent i Pont Nou

Ara és a punt de renovar el dels Dolors i Trullols

per Redacció , 26 de maig de 2020 a les 13:36 |
Nou enllumenat al polígon Pont Nou | AjM
La regidoria de Qualitat Urbana, Via Públic a i Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de Manresa ha finalitzat les actuacions previstes en la millora de l'enllumenat públic dels polígons de Bufalvent i Pont Nou. S'han canviat un total de 62 lluminàries entre tots dos polígons. Aquestes obres han estat executades per l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas SA (SECE), per un import total de 256.666,34 euros (IVA inclòs). És previst que en els propers mesos s'iniciïn les obres per a canviar-ne 292 als Dolors i 127 als Trullols. 

Polígon de Bufalvent


En aquest polígon s'ha fet la renovació total de la xarxa d'enllumenat públic del carrer Miquel Servet i carretera del Pont de Vilomara, amb la creació d'un nou quadre elèctric, la construcció de totes les canalitzacions, bàculs nous i un total de 42 lluminàries LED.

El més important d'aquesta intervenció és que ara la xarxa d'enllumenat públic està preparada per a donar suport a possibles futures instal·lacions d'elements de ciutat intel·ligent, ja que permetrà alimentar els dispositius i dotar-los de connectivitat. Aquesta connectivitat ja permetrà, a banda de monitoritzar els consums elèctric i rebre avisos d'avaria telemàticament, controlar en temps real la potència de la instal·lació i modificar-la en cas que sigui necessari.


Polígon del Pont Nou

A causa de l'antiguitat de les instal·lacions, les intervencions en aquest polígon han estat de menor envergadura. S'han canviat 20 lluminàries a LED sense modificar les infraestructures. 

Aquest polígon afronta un gran repte de transformació amb la construcció del Pont Nou II, que canviarà substancialment la seva connectivitat, mobilitat i l'ús de la via pública que se'n fa actualment, i es llavors que caldrà abordar les millores que aquest polígon necessita,

Properament, polígons dels Dolors i Trullols

Al polígon dels Dolors es canviaran la totalitat de les lluminàries, en unes obres que estan a punt de començar, repartides en dues licitacions i tres lots, a executar per les empreses Elecnor, Etra Bonal i Aluvisa. És previst que les obres acabin en un termini de dos mesos.

Igual que als Dolors, aviat començaran els treballs de canvi de la totalitat de les lluminàries d'aquest polígon. Els treballs han estat encarregats a l'empresa Aluvisa. Es van licitar dins el LOT 4 del projecte finançat per l'IDAE, per un import de 62.568,88 euros i preveu canviar un total de 127 lluminàries. També és previst que les obres acabin en un termini de dos mesos aproximadament.

Un canvi que afectarà tota la ciutat

Aquests treballs de canvi de lluminàries als polígons s'emmarquen en un projecte molt més ambiciós de renovació de l'enllumenat a la ciutat, que preveu haver invertit quasi dos milions i mig a final d'any, canviant un terç dels punts de llum de la ciutat amb un doble objectiu: per una banda, millorar la qualitat lumínica de l'enllumenat públic en diferents sentits: evitant l'aparició de punts foscos, millorant la percepció dels colors, reduint la quantitat de llum que entra per les finestres dels veïns i la contaminació lumínica a l'atmosfera. Per altra banda, amb el canvi a LED s'aconsegueix una reducció del consum energètic que permet reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera, un objectiu inclòs en el Pla de l'Energia Sostenible i el Clima que es va aprovar el febrer de l'any passat amb l 'objectiu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle fins a un 40%.

 

Participació