Fotografies de les obres públiques de la Manresa dels anys 60 i 70

Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, que anem recordant dia a dia en la tasca de recuperació de la memòria històrica

L'enderroc de l'edifici de Cal Centó permetia unir La Plana de l'Om i el carrer d'Alfons XII, l'agost de 1966
L'enderroc de l'edifici de Cal Centó permetia unir La Plana de l'Om i el carrer d'Alfons XII, l'agost de 1966 | A. Quintana Torres / Memòria.cat
Redacció
25 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:22h
Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, amb milers de documents i fotografies i centenars de vídeos de testimonis orals sobre la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició a Manresa. També conté alguns documents significatius de la història de Catalunya.

En aquesta ocasió proposem la consulta del web Fotografies de les obres públiques de la Manresa dels anys 60 i 70, amb 260 fotografies de dues de les grans obres públiques efectuades a Manresa a finals dels anys 60 i primers dels 70, durant l'alcaldia de Ramon Soldevila Tomasa: l'obertura del carrer d'Alfons XII i La Plana de l'Om, i la pavimentació de la carretera de Vic, la Muralla i la carretera de Cardona.

És un web bàsicament fotogràfic, amb fotografies d'Enric Villaplana Vargas i, sobretot, d'Antoni Quintana Torres (aquestes darreres, facilitades pel seu fill, Jaume Quintana Tort). Tanmateix, també s'hi poden consultar retalls de premsa i documents inèdits d'interès sobre les obres (plànols, projectes, informes, etc.)

La intenció de l'Associació Memòria i Història de Manresa és que aquest web vagi incorporant progressivament diferents apartats sobre altres obres públiques d'aquells anys.

Fitxa:

- Web: www.memoria.cat/fotografies-obres-publiques-manresa-1960-70/
- Coordinació: Joaquim Aloy
- Redacció dels articles i peus de fotos: Xavier Prunés Feixas i Salvador Redó i Martí
- Recerca de la documentació: Joaquim Aloy, Xavier Prunés i Salvador Redó
- Autors de les fotografies: Antoni Quintana Torres i Enric Villaplana Vargas
- Publicació: març del 2020