Línies corbes i altres detalls artístics, l'espai per a vianants s'amplia a Manresa

L'Ajuntament ha ampliat l'espai al llarg de dos quilòmetres de voreres i carrers per garantir la distància de separació de dos metres entre la ciutadania

Corbes a les línies de vianants del carrer Guimerà
Corbes a les línies de vianants del carrer Guimerà | @marc_aloy
Redacció
23 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:27h
Línies pintades amb corbes, tests amb plantes, les línies que ha començat a fer pintar l'Ajuntament de Manresa per ampliar l'espai per a vianants al llarg de dos quilòmetres de carrers han despertat curiositat entre els vianants. Els motius, purament artístics, segons han assegurat fonts municipals a NacióManresa, han centrat els comentaris de la ciutadania que passava, per exemple, pel carrer Guimerà.

L'objectiu dels treballs és garantir la distància mínima de separació de dos metres entre la ciutadania i, per tant, la seva seguretat, atès l'increment progressiu de la mobilitat que s'anirà produint amb l'entrada en vigor de les diferents fases del Pla de Desescalada, que de mica en mica flexibilitzarà les restriccions socials i econòmiques que es van dictar per aturar la propagació de la Covid-19. La actuació es porta a terme a carrers comercials com l'Àngel Guimerà, però també més allunyats del centre com el Nou de Santa Clara.

L'actuació se centra en aquelles zones i itineraris de la ciutat en les quals es fa més necessari per la seva dimensió i la seva afluència de persones. Així, s'eixampla l'espai per a vianants de diverses voreres amb amplades insuficients —en la major part dels casos ocupant franges d'aparcament de vehicles—, s'incrementa l'espai en algunes cruïlles de carrers que presenten molta densitat i s'eixampla l'espai públic d'accés a alguns equipaments.
 

Carrers on s'amplia la vorera. Foto: AjM


Els treballs consisteixen en l'eliminació de franges d'aparcament, en la millora de la pavimentació, en la implantació d'elements de mobiliari urbà —sobretot jardineres— i en la millora i reordenació de la senyalització viària.