L'Ajuntament de Sallent concedirà ajuts a autònoms i pimes afectats per l'estat d'alarma

A partir del dilluns 1 de juny, i fins el 19 de juny, es podran sol·licitar dos tipus de línies d'ajuts

Redacció
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:19h
L'Ajuntament ha dotat una partida de 80.000€ per concedir ajuts directes a autònoms i petites empreses del municipi afectades econòmicament per la situació derivada de la pandèmia del Covid-19 i el posterior estat d'alarma, en el marc del Pla de Xoc per Sallent, Cabrianes i Cornet, emergència Covid-19 aprovat pel ple municipal celebrat el dia 5 de maig de 2020, que pretén reactivar l'economia local i atendre les persones més vulnerables, entre d'altres.

Dos tipus de línies d'ajuts

A partir del dilluns 1 de juny, i fins el 19 de juny, es podran sol·licitar dos tipus de línies d'ajuts. La primera línia va destinada a subvencionar les persones treballadores autònomes amb centre de treball o activitat a Sallent i empadronades al municipi que han suspès la seva activitat econòmica com a mesura derivada per l'estat d'alarma i en el cas de no haver suspès la seva activitat han patit una reducció del 50% de la seva facturació durant el mes d'abril del 2020 en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. Per accedir-hi caldrà estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries i d'alta al RETA en el moment de la sol·licitud.

La segona línia va destinada a subvencionar a les empreses amb un màxim de 6 empleats, que disposin d'un local comercial obert al públic a Sallent, i que han hagut de tancar l'establiment i suspendre l'activitat econòmica per imposició de l'estat d'alarma i en el cas, de no haver suspès l'activitat acreditin una reducció del 50% de la facturació durant el mes d'abril del 2020 en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. Per accedir-hi caldrà estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries , d'alta al cens d'activitats de l'Agencia tributària i disposar de la llicència municipal o comunicació prèvia d'obertura.

Tota la informació i documentació necessària per a sol·licitar els ajuts es pot trobar en aquest enllaç.