No puc més! Puc escapar-me el cap de setmana al Port del Comte, Gisclareny o Espinelves?

La fase 1 permet desplaçaments dins la regió sanitària però només es recomana fer-ho "si és imprescindible"

Fonts de l'Adou, a Gisclareny
Fonts de l'Adou, a Gisclareny | GDNB
Redacció
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:15h
Puc anar aquest cap de setmana al Port del Comte (Solsonès), Gisclareny (Berguedà) o Espinelves (Osona) durant la fase 1 de desconfinament? O a qualsevol altre punt de la regió sanitària central? La resposta és sí, però hi ha una sèrie de limitacions que cal tenir en compte. On no podem anar és a la platja ni a altres regions sanitàries que no siguin la nostra, encara que es trobin en la mateixa fase de desconfinament.

Dins la regió, tant s'hi pot anar per un dia com per tot el cap de setmana. En la fase 1 els establiments turístics poden obrir, excepte les zones comunes, es permeten trobades de fins a 10 persones a casa o es pot anar a la segona residència, sempre, tot plegat, que sigui a la mateixa regió que el nostre cas agrupa les comarques del Bages, el Moianès, el Berguedà, el Solsonès, Osona i l'Anoia.

Els desplaçaments en vehicle privat, però, s'han de fer entre membres d'una mateixa unitat familiar, sense limitació i sense mascareta, o amb mascareta i en un màxim de dues persones per filera de seients en cas que siguin de diferents grups.

Tant l'accés a allotjaments turístics o qualsevol altre equipament, s'ha de fer mantenint una distància mínima de 2 metres i preservant les mesures de prevenció i seguretat.