La comunitat xinesa del Bages es planteja reobrir els establiments al llarg dels propers dies

Amb la baixada del risc de contagi de coronavirus a la Catalunya Central i amb el descens del nombre de nous casos

22 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:40h
Basar xinès a la Muralla del Carme de Manresa
Basar xinès a la Muralla del Carme de Manresa | GSV
Poc a poc la comunitat xinesa del Bages anirà reobrint els seus comerços i bars segons han confirmat a NacióManresa fonts de l'Associació Xinesa de la Catalunya Central. Després de ser els primers establiments que van decidir tancar portes amb l'arribada de la crisi del coronavirus, els responsables de l'associació asseguren que molts dels seus membres comencen a treballar en la propera obertura dels seus establiments.

En aquest sentit, cadascú adaptarà el calendari d'obertura del seu establiment a les seves necessitats, segons asseguren des de l'associació, que assenyalen que algun dels seus membres ja ha reobert el negoci.

Amb la baixada del risc de contagi de coronavirus a la Catalunya Central i amb el descens del nombre de nous casos, els bagencs d'origen xinès que regenten negocis de cara al públic i que encara no hagin reobert, ho faran en els propers dies o la propera setmana. Amb l'experiència viscuda en el seu país d'origen han preferit ser prudents.

Durant l'estat d'alamra, la comunitat xinesa ha estat molt activa al Bages. Ha aportat material sanitari i de prevenció a diversos ajuntaments, entre els quals el de Manresa, i a Ampans.