Dilluns s'obriran les preinscripcions per al curs 2020-21 del Pla de Transició al Treball de Manresa

Es faran de forma telemàtica i, en cas de necessitat, es podran realitzar de manera presencial a l'institut de referència, l'INS Lacetània, sempre amb cita prèvia

Alumnes del PTT durant les pràctiques d'empresa
Alumnes del PTT durant les pràctiques d'empresa | AjM
Redacció
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:27h
Dilluns vinent, 25 de maig,  s'obre el període de preinscripcions per al curs 2020-2021 per al Pla de Transició al Treball (PTT) de l'Ajuntament de Manresa. Aquestes es faran de forma telemàtica i, en cas de necessitat, es podran realitzar de manera presencial a l'institut de referència: l'INS Lacetània, sempre amb cita prèvia.

Des del Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa s'han habilitat dues vies per fer arribar dubtes, aclariments o dificultats que puguin sorgir tant en relació al programa com a l'hora de fer el tràmit. Els mateixos tutors del curs donaran resposta a totes les consultes al correu electrònic a8960022@xtec.cat o al telèfon 608.32.90.64.

El PTT és un programa que s'adreça a joves d'entre 16 i 21 anys i que no disposen del Graduat en ESO, però que tenen interès en seguir-se formant o bé introduïr-se en l'àmbit laboral.

Al llarg d'un curs acadèmic (de setembre a juny) els alumnes reben assessorament, atenció i orientació personalitzada, així com recursos per a la tornada al món educatiu o bé per a la iniciació al món laboral. Té una durada de 1.000 hores, de les quals 615 són de formació professionalitzadora, 180 es realitzen en centres de pràctiques i la resta són formació bàsica i tutories individualitzades.

Un cop finalitzat el programa, els alumnes obtenen un certificat dels coneixements i les competències assolides, així com facilitats a l'hora de presentar-se a les proves d'accés a cicle formatiu de grau mitjà.

Des de l'Ajuntament de Manresa s'ofereixen tres modalitats diferenciades:

- El perfil d'imatge personal, que inclou les branques de perruqueria i estètica
- El perfil de vendes, oficines i atenció al públic
- El perfil de fabricació mecànica i d'ajust i soldadura.

En els darrers anys, empreses com Inditex, Ausa, Oliva Torra i diferents centres de perruqueria i estètica de la comarca, entre d'altres, han acollit alumnes del PTT en pràctiques.

El PTT és un programa gestionat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona