Els Comuns consideren un error estratègic del govern comarcal canviar microcrèdits per ajuts a fons perdut

El govern de l'ens comarcal ha decidit destinar els 450.000 euros del Banc de projectes, que fins ara s'havien de retornar a interès zero, en subvencions directes

Redacció
21 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:07h
Imatge d'una reunió telemàtica del Consell Comarcal del Bages
Imatge d'una reunió telemàtica del Consell Comarcal del Bages | CCBages
Els Comuns del Bages consideren un error estratègic per a la comarca que, tal com ha decidit el govern del Consell Comarcal, s'esgotin les reserves del Banc de Projectes, de 450.000 euros, a fons perdut. Els comuns creuen necessari i imprescindible preveure mesures comarcals de xoc i amb caràcter immediat que permetin ajudar a autònoms i a petites empreses que han vist paralitzada la seva activitat degut a l'estat d'alarma.

Tanmateix alerten que utilitzar la totalitat de recursos del Banc de Projectes suposa posar punt i final a un "projecte transformador i innovador de Banca Pública, que fruit de les diverses convocatòries ha ajudat a crear desenes de noves empreses". I afegeixen, "justament ara que altres administracions volen replicar un projecte de microcrèdits com a mesura de reactivació davant la Covid-19, al Bages el govern del Consell Comarcal decideix perdre'l".

Segons els Comuns, "la crisi de la Covid serà molt dura per l'economia local i cal donar tot el suport possible a les empreses i autònoms per a mantenir l'activitat i els llocs de treball, però fer-ho amb aquest fons és un error estratègic de primera magnitud, perquè es perdrà la possibilitat de recuperar els diners i per tant la capacitat pública de seguir fent suport a nova activitat i noves empreses". Així mateix, reclamen tenir present la forta base industrial de la comarca, que del total de treballadors i treballadors afectats per ERTO a empreses de la comarca, prop del 40% són del sector industrial. Creuen que "amb el plantejament que es fa de la convocatòria d'ajuts i descartant el Banc de Projectes es perd també una oportunitat de suport a aquest sector".

El Banc de Projectes dissenyat i posat en pràctica per part del Consell Comarcal l'any 2011 va ser possible va ser possibles amb el suport econòmic del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, per una esmena feta als Pressupostos Generals de l'Estat del 2010 per part del grup parlamentari d'Iniciativa per Catalunya els Verds.