Patrimoni i música

L'Espurnes Barroques ofereix una versió confinada cada dissabte fins al 7 de juny

A través de les seves xarxes socials a Twitter, Instagram i Facebook

per Redacció , 21 de maig de 2020 a les 20:55 |
L'Espurnes Barroques es podrà seguir des de casa | EB
Del 16 de maig al 7 de juny es duran a terme diverses accions a les xarxes d'Espurnes Barroques, a través dels comptes de Twitter @espurnesbarroqs, Instagram @espurnesbarroques i Facebook @espurnesbarroques.

Un dels objectius principals d'Espurnes Barroques és la promoció integral de l'entron rural a través de la cultura, posant en valor el patrimoni i els productors del Territori Barroc. Per això s'han dissenyat accions que —a falta de poder oferir els concerts previstos— puguin incidir en els eixos de promoció patrimonial i de promoció artesanal amb què s'amalgamen sempre les propostes musicals. Malgrat això, en funció de la resposta del públic a través de les xarxes i a mesura que es vagi avançant en l'escenari de la desescalada, es contempla poder fer modificacions en aquest esquema, incorporant actuacions musicals en major o menor mesura. 


Concurs setmanal: promoció de producte i de patrimoni

Les accions previstes cada cap de setmana tenen una estructura similar. Cada dissabte al matí, fins al 6 de juny, es plantejarà un concurs a través d'instagram, fent preguntes que permetin descobrir elements patrimonials o culturals del Territori Barroc. Els diumenges al matí es tancarà el concurs i a la tarda se'n donarà a conèixer el guanyador. 


Els dos primers caps de setmana, el premi és un lot elaborat per productors que col·laboren amb el Festival: Olis Migjorn el primer i Fundació Ampans (Vins Urpina i Formatges Muntanyola) el segon. El lema del concurs podria resumir-se així: "si no pots tenir el gust de venir al territori, que el gust del territori vingui a tu". El tercer i quart caps de setmana, el premi serà una estada als Allotjaments Turístics del Miracle i entrades per als propers concerts del festival.

Les actuacions previstes: música confinada, en entorn barroc

El primer cap de setmana es va reproduir un vídeo del conjunt Cantoría, que hauria actuat al Miracle el dissabte 16 de maig, i la pregunta del concurs es basava en el retaule de l'església de Santa Fe de Valldeperes, del municipi de Navàs.

El segon cap de setmana s'ha programat l'actuació en streaming de la violinista i vocalista Adriana Alcaide, retransmesa en directe des de l'església de la Puríssima Concepció de Pujalt (Anoia). El concert comptarà amb la presència de la il·lustradora Amanda Stefanelli. Aquest concert serà la presentació del primer disc en solitari d'Adriana Alcaide, titulat Still Life. El títol de l'àlbum (literalment "natura morta" en anglès) també és traduïble com a "vida encara", un lema de rabent actualitat. Enllaçant amb el títol del CD, el concurs de la setmana tindrà a veure amb qüestions gastronòmiques i comptarà amb la col·laboració d'un prestigiós cuiner i melòman.

El tercer cap de setmana es preveu l'actuació en streaming (i probablement amb presència de públic) del jove organista, cantant i director Marc Díaz, que havia d'actuar al festival d'enguany amb dues agrupacions diferents. El concert es durà a terme a l'església del Miracle, a Riner (Solsonès), el retaule de la qual —el més imponent del barroc català—actualment està sent restaurat in situ. En consonància amb aquesta actuació a l'orgue històric del Miracle, el concurs versarà sobre l'orgue de la catedral de Solsona, que actualment està també en fase de restauració.

El quart cap de setmana la presència musical es durà a terme des de l'església de Santa Maria de Vergós Guerrejat, al municipi d'Estaràs (Segarra). Però també es preveuen accions referides a Manresa, on en condicions normals s'hauria dut a terme l'últim concert del festival d'enguany.

Fer-se amic d'Espurnes Barroques té premi

Com que el tercer i quart caps de setmana, els premis del concurs setmanal no seran productes del territori, s'ha dissenyat una estratègia complementària per tal de continuar amb el lema: "si no tens el gust de venir al territori, que el gust del territori vingui a tu". Per això, se sortejarà una panera confegida amb Producte d'Aquí per un valor de 80 euros. En aquest concurs, que finalitza el 6 de juny, hi participaran directament les persones que s'hagin fet "amigues" del Festival Espurnes Barroques, la qual cosa implica abonar una quota anual en les modalitats de 10 euros, 30 euros o, si es vol, aportacions superiors.

A més, se sortejaran dues paneres amb productes de Territori de Masies per valor de 30 euros cada una entre les persones que hagin compartit certes publicacions durant les dues últimes setmanes del Festival confinat.

A banda de participar en el sorteig de la panera, totes les persones que es facin "amigues" d'Espurnes Barroques entre el 16 de maig i el 6 de juny tindran un 2 x 1 en un concert molt especial que es preveu celebrar a la tardor.

 

Participació