Josep Vila Closes i el seu barri

Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, que anem recordant dia a dia en la tasca de recuperació de la memòria històrica

Josep Vila Closes, en un dels seus murals on reproduïa obres de diferents escultors manresans (1998)
Josep Vila Closes, en un dels seus murals on reproduïa obres de diferents escultors manresans (1998) | Memòria.cat
Redacció
20 de maig del 2020
Actualitzat el 21 de maig a les 12:00h
Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, amb milers de documents i fotografies i centenars de vídeos de testimonis orals sobre la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició a Manresa. També conté alguns documents significatius de la història de Catalunya.

En aquesta ocasió proposem la consulta del web Josep Vila Closes i el seu barri, que està dedicat al popular dibuixant i pintor i, concretament, a l'estret lligam que van mantenir des del primer moment amb el seu barri, el de la barriada Saldes-Plaça de Catalunya.

El web mostra algun dels seus murals al barri, diferents indrets que va pintar en els seus quadres, una exposició antològica seva i les seves visites a la llar d'infants l'Espurna.

Josep Vila Closes, que va rebre la Medalla de la Ciutat de Manresa, era una persona molt estimada al seu barri i va rebre nombroses mostres d'afecte. El web recorda l'homenatge organitzat per diferents joves artistes, la dedicació de dues plaques de cava, la recollida de signatures perquè el parc de la plaça de Catalunya portés el seu nom i uns escrits que li dedicaren Víctor Feliu i Josep M. Massegú. També dedica un apartat a la inauguració de l'escultura en memòria seva, que va tenir lloc l'any 2015, i reprodueix la glossa de Víctor Feliu sobre la seva vida i obra.  

Finalment, el web aplega els escrits i dibuixos de Josep Vila Closes publicats a L'Esquellot, la revista del barri.

Fitxa:

- Web: www.memoria.cat/vila-closes
- Autor del web: Joaquim Aloy
- Fons documental i fotogràfic: família Vila Roca,  Víctor Feliu, Arxiu de l'Associació de Veïns Barriada Saldes-Plaça de Catalunya
- Publicació: abril del 2017