Primer dia de fase 1 a Manresa sense complicacions: només una acta per posar una terrassa sense permís

Comerç i restauració obren entre distàncies físiques i mesures de prevenció

El comerç de Manresa ha obert portes, majoritàriament, aquest dilluns
El comerç de Manresa ha obert portes, majoritàriament, aquest dilluns | Pere Fontanals
19 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:21h
Manresa ha superat aquest dilluns l'arrencada de la fase 1 sense massa complicacions si prestem atenció, només, a les mesures correctores que ha hagut d'aplicar l'Ajuntament. Durant tot el dilluns, primer dia de comerç obert i de bars i restaurants amb terrassa, l'Ajuntament només ha aixecat una acta administrativa a un bar que havia col·locat una terrassa sense haver demanat permís per fer-ho.

Cal recordar que l'Ajuntament de Manresa va posar a disposició dels establiments de restauració una sèrie de disposicions de flexibilització per no posar-los entrebancs burocràtics a l'obertura de terrasses a l'aire lliure, únic lloc a on poden atendre els clients durant aquesta fase 1.

Aquestes mesures incloïen la possibilitat d'ampliar la superfície de les terrasses per garantir la distància física entre les taules, i també l'atorgament de llicència provisional amb només una comunicació a l'Ajuntament -abans calia demanar permís i esperar a la seva concessió-.

L'Ajuntament no ha informat sobre a quin bar ha aixecat l'acta administrativa, però ha estat per l'incompliment d'aquest últim punt, o sigui, per haver posat taules a l'exterior de l'establiment sense haver demanat permís.