Sant Fruitós mostra el futur Museu de la Vinya i el Vi pel Dia Internacional dels Museus

El nou Museu Municipal, dedicat a la memòria de la vinya i el vi, és previst que s'inauguri el proper dissabte 27 de juny.

Instal·lació on s'ubicarà el Museu de la Vinya i el Vi
Instal·lació on s'ubicarà el Museu de la Vinya i el Vi | Sant Fruitós de Bages
Redacció
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:02h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha tret a la llum un tastet del contingut que es podrà visualitzar al nou Museu Municipal per tal de afegir-se al Dia Internacional dels Museus que se celebra aquest dilluns 18 de maig. Després del tancament dels museus degut a la pandèmia provocada per la Covid-19, el Dia Internacional dels  Museus 2020 es celebra en format digital. 

Cada any, per celebrar aquesta efemèride l'Ajuntament organitza una jornada lúdica, conjuntament amb el Col·lectiu de Recerca Històrica, per tal de posar en valor i donar a conèixer la història i el patrimoni de Sant Fruitós de Bages, ja sigui a través de caminades temàtiques, itineraris històrics o altres activitats de caire cultural que sempre finalitzen amb un sopar popular i una actuació musical.

Enguany, degut a l'actual situació l'Ajuntament proposa començar a conèixer el nou museu del municipi, que és previst que s'inauguri el proper dissabte 27 de juny al vespre. Aquest nou equipament, ubicat a la planta baixa de l'edifici de Cal Casajoana, estarà dedicat a la memòria de la vinya i a la producció de vi i licors al poble i al Pla de Bages.


Per tal de celebrar aquest dia internacional dels museus, l'Ajuntament ofereix un petit audiovisual realitzat a través de la memòria oral del municipi. 

Per als més petits de la casa també hi ha, a la web municipal, dues propostes didàctiques que formaran part de les activitats que realitzaran els infants que visitin l'equipament durant les visites escolars.