El 25 de maig començarà el període d'inscripció dels Casals Esportius Municipals d'estiu de Manresa

Els casals, dirigits a infants d'entre 8 i 14 anys, permetran diverses activitats al Complex Esportiu Vell Congost i altres espais de la zona esportiva entre els mesos de juny i juliol

NacióDigital
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:52h
El proper dia 25 de maig, a les 10 de matí, comença el període d'inscripció dels Casals Esportius Municipals d'estiu, unes activitats adreçades a infants de 8 a 14 anys (nascuts entre els anys 2006 i 2012), amb l'objectiu d'ocupar el temps lliure d'infants i adolescents durant el període de vacances escolars d'estiu mitjançant la pràctica d'esports i activitats de caire recreatiu.

En aquesta edició serà imprescindible complir els següents requisits de salut: Calendari vacunal actualitzat i absència de malaltia o simptomatologia compatible amb la Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea...) o no haver estat en contacte estret amb positiu confirmat o amb simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors a l'inici de l'activitat.

Les activitats es realitzaran al Complex Esportiu Vell Congost i altres espais de la zona esportiva. Al llarg d'un matí es realitzaran quatre rotacions de diferents activitats esportives: BTT, esgrima, tir amb arc, Intercrosse, Ultimate, gimnàstica artística, beisbol, jocs tradicionals, pales ...

Aquestes modalitats es desenvoluparan de 8.30 a 13.45 hores de dilluns a divendres i es podran canviar per d'altres que garanteixin un millor compliment de les mesures de prevenció, seguretat i distanciament entre persones derivades de la crisi sanitària de la Covid 19. Igualment, durant els casals, s'evitaran les zones tancades amb alta concentració de persones.

 Els Casals Esportius Municipals tindran dues vies per a inscriure's:

- On line: a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Manresa seguint els següents passos: Accedir al formulari d'Inscripció del Casal Esportiu Municipal 2020 i emplenar les dades; Pagar on line mitjançant targeta de crèdit o dèbit o a través del sistema d'autoliquidació; Descarregar l'autorització que s'haurà de retornar abans del 5 de juny , degudament emplenada i signada a la Bústia de la Secció d'Esports de l'Ajuntament de Manresa (Edifici Infants, Ctra. de Vic, 16. 08241 – Manresa). En finalitzar la inscripció, es rebrà un correu-e de confirmació on es podrà consultar les dades.

- Telefònicament al 010 / 938782301 o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i en l'horari d'atenció al públic (només amb cita prèvia mentre duri l'estat d'alarma de la Covid-19) i seguint els següents passos: Facilitar les dades d'inscripció; pagar mitjançant document d'autoliquidació (el termini per fer efectiu el pagament serà de 48 hores al caixer de l'Ajuntament de Manresa o bé a les entitats bancàries indicades en el document d'autoliquidació); emplenar i retornar l'autorització.

Les dades d'inscripció, per ambdós sistemes (on-line i telefònicament), són les següents:

- Torn/s al qual s'inscriu l'infant o adolescent.
- Dades pare, mare o tutor/a legal del/la menor d'edat (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte i adreça electrònica)
- Nom i cognoms de l'infant o adolescent.
- Data naixement.
- Núm. targeta sanitària (quatre lletres seguides de deu dígits numèrics).
- Dades per la Fitxa de Salut (estat de vacunació, al·lèrgies, malalties, ...).
- Adreça, població i codi postal.

Quatre torns d'activitat i 110 places disponibles per torn

El nombre de places és limitat a 110 infants per torn i s'atorgaran per rigorós ordre d'inscripció.

S'estableixen un total de 4 torns: del 29 de juny al 3 de juliol, del 6 al 10 de juliol; del 13 al 17 de juliol i del 20 al 24 de juliol. El preu serà de 56 euros i de 19,60 euros si es disposa de beca.

Per tenir accés a les beques s'ha d'estar empadronat a Manresa i que es pugui acreditar, com a mínim, una d'aquestes circumstàncies: Ser beneficiari de beca de menjador del curs 2019-2020 per motius socioeconòmics; haver rebut ajut per material escolar durant el curs 2019-2020; o bé formar part d'una unitat familiar empadronada a Manresa i situada en el tram B de renda bruta anual de la taula de tarifació social.

En cas de complir un d'aquests requisits de beca, caldrà comunicar-ho en el moment de formalitzar la inscripció i presentar, si s'escau, la documentació pertinent abans del dia 5 de juny a la Bústia d'Esports (Edifici Infants, Ctra. de Vic, 16. 08241 – Manresa).

Malgrat aquesta previsió de torns, les dates es poden veure modificades o reprogramades en funció de la implantació de les fases de desconfinament progressiu que dictin les autoritats competents, derivades de la crisi sanitària de la Covid-19.

En cas que algun dels torns programats no es pogués dur a terme per recomanació de les autoritats competents, es garanteix la devolució automàtica del pagament efectuat.

Recomanacions per als participants

Es recomana que cadascun dels participants porti:

- Sabatilles d'esport, pantalons curts, samarreta i gorra per a les activitats.
- Crema amb protecció solar.
- Cantimplora d'aigua per tal d'hidratar-se al llarg de la jornada (aconsellable 1 litre).
- Esmorzar.
- Equip de protecció individual (EPI) per prevenir el coronavirus, en funció del que determinin les autoritats competents (mascareta, guants, gel hidroalcohòlic ...).