Els bars amb terrassa del Bages opten per la reobertura el primer dia de fase 1

A partir d'aquest dilluns poden ocupar el 50% de les terrasses amb un màxim de 10 persones per taula

Terrassa del Toni's a la plaça Major, amb més espai i les taules separades
Terrassa del Toni's a la plaça Major, amb més espai i les taules separades | Pere Fontanals
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:43h
Els bars de Manresa i de la comarca que tenen terrassa han optat majoritàriament per obrir aquest dilluns, primer dia que poden fer-ho després de més de dos mesos tancats, tot i que amb unes exigents instruccions de seguretat. Les terrasses es poden ocupar fins a un 50% de la seva capacitat i amb un màxim de 10 persones per taula. A més, després de cada servei s'han de desinfectar abans de tornar a ser ocupades. El Gremi no ha donat dades d'obertura d'establiments, però una revisió de les principals vies de la ciutat evidencien una aposta clara per la reobertura.

Aquesta obertura de bars a Manresa s'ha pogut veure en llocs tradicionals del Centre Històric com la plaça Major o la plaça Gispert, o més allunyats del centre, però també espaiosos, com la zona de les Bases de Manresa.
 

Terrassa del Frankfurt Xavi al carrer Abat Oliva. Foto: Aina Font Torra


De fet, els establiments que han optat per no obrir han estat o bé perquè no tenen terrassa i per tant no tenen autorització per fer-ho, o tenen una terrassa amb poques taules i consideren que no els surt a compte, més quan alguns d'aquests han cessat l'activitat i s'han acollir als ajuts o han fet un ERTO als treballadors i volen estar segurs que en el futur no hagin de tornar-lo a aplicar.

L'Ajuntament de Manresa va aprovar mesures excepcionals per la tornada dels establiments de restauració a l'activitat amb una bonificació del 50% de la taxa de terrasses, amb la possibilitat i al fet que si ja es disposava de llicència i només s'havia de renovar, no s'havia d'esperar resposta del consistori per col·locar la terrassa. L'Ajuntament, a més, permet una certa flexibilitat en l'ocupació de l'espai de les terrasses per garantir la distància física entre les taules.
 

Terrassa al Bar Bages, a la plaça amb el mateix nom. Foto: Aina Font Torra


Altres ajuntaments, com el de Sant Fruitós de Bages, han permès als bars i restaurants ampliar al doble les seves terrasses, sempre que hi hagi espai, i també va anul·lar el pagament de les seves taxes fins a abril de 2021. Sant Joan de Vilatorrada també va anunciar mesures per afavorir la reobertura de la restauració i Sant Vicenç de Castellet també permet l'ampliació de l'espai de les terrasses sense autorització prèvia, sempre i quant no impedeixi les entrades i sortides de vehicles als guals particulars i tingui el vistiplau dels veïns.