Els hospitals de Manresa encara han registrat 32 nous positius de coronavirus en els últims 5 dies

Tot i que el número d'ingressats continua baixant i es porten 48 hores sense cap nova defunció, el nivell de nova infecció no està, ni molt menys, aturat

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
16 de maig del 2020
Actualitzat el 17 de maig a les 2:12h
Els hospitals de Manresa han registrat 32 nous casos de pacients infectats amb coronavirus en els últims cinc dies, 30 a Althaia i 2 més a Sant Andreu. En tots els casos són pacients que es trobaven ingressats per simptomatologia i que han donat positiu quan els han realitzat el test. De fet, aquest mateix dissabte, Althaia té una vintena d'ingressats que estan pendents del resultat de la prova. Malgrat que la Catalunya Central està a les portes d'entrar en la fase 1 de desconfinament, el nivell de nova infecció no està, ni molt menys, aturat, tot i que aquests nous positius han d'haver estat contagiats fa, com a mínim, 10 dies.

El nombre d'ingressats amb coronavirus als hospitals de Manresa aquest dissabte és de 72 pacients, 51 a Sant Andreu i 21 més entre Sant Joan de Déu i Centre Hospitalari. Els hospitals d'Althaia, tenen una vintena de pacients ingressats més pendents de confirmar.

En les últimes 24 hores, els hospitals d'Althaia han donat 14 altes hospitalàries de pacients Covid-19. En aquest mateix temps, a l'hospital de Sant Andreu s'ha donat 1 alta. Això suposa que en els darrers quatre dies, 45 pacients de Manresa han rebut l'alta hospitalària. Des de l'inici de la pandèmia, 1.019 pacients que han estat ingressats amb coronavirus han rebut l'alta hospitalària.

Pel que fa a defuncions, aquest dissabte s'ha viscut el segon dia consecutiu sense cap nova víctima de la malaltia en els hospitals de Manresa. El número total de defuncions des de l'inici de la pandèmia als hospitals de la capital del Bages es manté en 227.


Per primera vegada, des de l'inici d'acollir malalts amb coronavirus, l'hospital de Sant Andreu no té cap treballador en aïllament per coronavirus o per precaució.