Gasteiz, Cáceres o Zamora... els orígens atribuïts al vídeo del senglar que gairebé envesteix una dona al Congost

Aquest dissabte s'han tornat a veure senglars a la zona en una imatge que és gairebé diària

Un senglar empaita una dona amb un gos al Congost
Un senglar empaita una dona amb un gos al Congost | Xarxes
16 de maig del 2020
Actualitzat a les 22:08h

Mitjans de Gasteiz, Cáceres o Zamora, webs de caça, Antena3 o EiTB s'han fer ressò del vídeo del senglar que gairebé envesteix una dona que passejava amb el seu gos a la zona del passeig del Riu a l'altura del Congost a Manresa, però no sempre han atribuït l'origen del vídeo a la capital del Bages.

De fet, les xarxes socials de missatgeria han provocat que el vídeo fos viral però que li atribuïssin orígens silvestres de Gasteiz, Cáceres o Zamora. Alguns d'aquests mitjans s'han fet ressò de la popularitat del vídeo que va publicar NacióManresa el passat dimarts, però no sabut confirmat on eren gravades les imatges. Altres, en canvi, sí que han desmentit les informacions i han situat els animals a Manresa, amb indicació de Google Street View inclosa.

Aquest és un exemple més dels efectes de la cadena de transmissió de vídeos i altres documents a través de les xarxes socials. Els porcss de Manresa han arribat a ser bascos, extremenys i lleonesos alhora.

Més porcs senglars

De fet, el passeig del Riu de Manresa, sobretot en la zona del Congost, s'està convertint en la zona de peregrinació preferit per als senglars, que passegen entre la gent sense massa temor. Aquest dissabte ha tornat a passar.