L'oposició de Sant Fruitós acusa l'alcalde d'enviar treballadors amb la Covid-19 a repartir roses a les cases

ERC, Junts i PSC denuncien que el govern va reunir els treballadors municipals en un magatzem sense tenir els resultats de les proves que posteriorment van confirmar els positius de part de la plantilla

Redacció
16 de maig del 2020
Actualitzat el 17 de maig a les 21:25h
L'oposició de Sant Fruitós -ERC, Junts i PSC- ha emès un comunicat conjunt on denuncia que el municipi "ha viscut els últims 15 dies un dels pitjors exemples de mala gestió del desconfinament de tot Catalunya". Els tres grups exposen que fan pública ara aquesta informació perquè "no era prudent fer-ho "quan el municipi estava en una situació d'extrema vulnerabilitat". De fet acusa el govern d'haver enviat treballadors municipals a repartir roses -per Sant Jordi- i contes a tots els domicilis de Sant Fruitós sense tenir el resultat de les proves de coronavirus, que posteriorment van donar positiu en diversos treballadors.

Denuncien que l'alcalde, Joan Carles Batanés, "obviant tot tipus de criteri sanitari o de seguretat", va reunir a tots els treballadors de la brigada al magatzem municipal, "i va decidir que calia repartir roses i contes a totes les cases del municipi". Exposen que aquesta tasca es podia haver fet amb voluntaris "o esperar a tenir el resultat de les proves que s'havien realitzat als treballadors municipals", però, "no va fer cas a ningú i va tirar pel dret".

"Per acabar de reblar el clau -continua el comunicat- l'Ajuntament va repartir roses i un exemplar del Montpeità a tots els domicilis, i un conte a les cases amb infants nascuts entre el 2007 i el 2020, i ho va fer en tres viatges en comptes de deixar-ho tot en un únic viatge".

El fet més greu, segons explica l'oposició, és que un cop ja fet el repartiment, les proves "van donar positiu de Covid-19 en varis treballadors", dels que havien fet el repartiment en els domicilis del municipi. Com a conseqüència d'aquest fet, expliquen que tot el personal de protecció civil i de la brigada municipal ha estat com a mínim una setmana sense poder treballar, i només 5 dels 14 membres de la policia local han estat disponibles. 

"Els últims 15 dies Sant Fruitós ha estat sota mínims, just durant l'inici de la desescalada i l'aplicació de les franges horàries, quan més calia posar ordre a l'espai públic per fer-lo segur", exposen tot atribuint-ho "a una mala gestió dels recursos".

Aquesta falta de personal ha provocat, segons els grups de l'oposició, que no s'han pogut repartir les mascaretes als domicilis, perquè  no hi havia suficient personal per fer-ho. Per altra banda s'han hagut de demanar reforços a la policia d'altres municipis en situacions d'urgència que s'han donat durant aquest període i s'ha hagut de recórrer a fer contractacions d'urgència tant per la brigada com per la policia per poder resoldre el buit professional que el poble tenia. 

Denuncien també que en el ple de dijous es va aprovar la incorporació de romanent que deixarà "aquest recurs gairebé esgotat per aquest exercici", amb el problema que això pot ocasionar quan calgui continuant prenent mesures que realment siguin necessàries.