Els més de 1.000 empleats de la plantilla municipal de Manresa durant la República i la Guerra Civil (1931-39)

Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, que anem recordant dia a dia en la tasca de recuperació de la memòria històrica

Inauguració del nou parc de bombers, a la plaça dels Infants (10/7/1932)
Inauguració del nou parc de bombers, a la plaça dels Infants (10/7/1932) | ACB
Redacció
16 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:12h
Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, amb milers de documents i fotografies i centenars de vídeos de testimonis orals sobre la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició a Manresa. També conté alguns documents significatius de la història de Catalunya.

En aquesta ocasió proposem la consulta delweb que ofereix un llistat dels 1.012 treballadors i treballadores que hi va haver a l'Ajuntament de Manresa durant tot el període de la República (1931-1939).

L'ofereix amb els noms ordenats alfabèticament i ordenats per departament o servei. També es poden consultar els noms dels treballadors més coneguts; els que van morir com a conseqüència de la guerra civil; els que es van jubilar aquells anys, els que van morir de mort natural, etc.

Entre els noms coneguts, els de Joaquim Amat-Piniella, Pere Armengou Torra, Josep Arola Sala, Evarist Basiana, Ramona Berni Toldrà, Miquel Blanch Roig, Joan Baptista Claret, Anselm Corrons, Balbina González Martín, Ramon Llatjós Planas, Antoni Martí Farreras, Lluís Mas Pons, Tomàs Mercadal Fortuny, Tomàs Ramon Amat, Damià Rius Vilella, Valentí Santamaria Clapers, Joaquim Sarret Arbós, Simeó Selga Ubach, Josep Torra Pujol i Josep Tuneu Gassó.

Fitxa:

- Web: www.memoria.cat/empleatsajuntament-1931-39
- Autora: Carme Botifoll Benasat
- Publicació: juliol del 2018