El concert de Xavi Sarrià en suport a la PAHC per la multa en un desnonament recapta 6.000 euros

Un total de 798 connexions han seguit el concert que ha ofert en línia aquest divendres

Xavi Sarrià durant el concert solidari amb la PAHC Bages
Xavi Sarrià durant el concert solidari amb la PAHC Bages | PAHC
15 de maig del 2020
Actualitzat el 16 de maig a les 11:06h
El concert de Xavi Sarrià per ajudar a la PAHC Bages a pagar els 20.000 euros de multa per aturar un desnonament ha aconseguit recaptar 6.003 euros que aniran íntegrament a la causa, ja que el cantautor ha actuat de forma altruista. S'han venut 798 entrades al concert virtual.

El concert, que s'havia de celebrar aquest 15 de maig a la Sala Stroika, va haver de reformular-se per ser ofert en línia degut a les mesures de confinament pel coronavirus. Malgrat això, el concert ha estat un autèntic èxit i Xavi Sarrià ha fet xal·lar els espectadors amb la seva música i les seves intervencions.

Especialment emotives han estat les seves paraules sobre la Festa Major Alternativa de Manresa o la Fumera de Sallent i el missatge que ha donat a l'Anna Gabriel que, segons els organitzadors, era una de les espectadores.

Multats per plantar-se davant un desnonament

El desnonament pel qual els membres de la PAHC Bages s'enfronten a la multa va tenir lloc al barri de la Sagrada Família el març de 2019. Els Mossos van identificar 30 activistes, que hauran de pagar, cadascun, 600 euros. Es tracta d'una de les sancions més altes de l'Estat per aquest tipus d'accions en aplicació de la coneguda com a Llei Mordassa.

Els Mossos d'Esquadra van executar el desnonament d'una família de quatre membres, una parella que supera els seixanta anys i els seus dos fills, al número 5 del carrer Lluís Argemí de Martí de Manresa. Unes seixanta persones convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAHC) del Bages es van concentrar a l'immoble per intentar evitar el desnonament, però van ser desallotjades. Mentre els policies treien els activistes, els van anar identificant un a un, fins a 30, que han acabat sent multats.