Santpedor prepara el Bitxac amb prevencions sanitàries i oferta del casal per a tot l'estiu

El Casal es farà a l'aire lliure, amb pocs nens i nenes per cada grup i monitors amb formació sobre la pandèmia

per Redacció, 15 de maig de 2020 a les 14:48 |
Santpedor comença a preparar el seu Bitxac | AjStp
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Santpedor treballa amb la idea que aquest estiu es faci el Bitxac, el casal municipal d'estiu. El casal complirà amb la normativa vigent de mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19 i, a la vegada, oferirà activitats de lleure durant tots els mesos de vacances. Des del moment que s'obri, a finals de juny, el Bitxac estarà obert fins al setembre coincidint pràcticament amb la represa del nou curs escolar. El mes d'agost i els primers dies de setembre, que fins ara no hi havia casal, es reserva la possibilitat de fer-se en cas que hi hagi prou demanda.

L'Ajuntament en col·laboració amb el Consell Esportiu del Bages que és l'ens que organitza el Casal ja han posat fil a l'agulla a l'espera de conèixer quines seran les restriccions vigents en el moment d'obrir la proposta de lleure d'estiu dels nens i nenes de Santpedor. Ara per ara, la idea és que el Bitxac obri portes el dia 22 de juny i hi hagi casal fins al 10 de setembre. Es faran 5 grups com sempre però el nombre de nens i nenes per grup es reduirà al que es permeti en el moment que es facin les inscripcions i seguint les premisses marcades pel departament de Sanitat. Cada grup: xics, petits, mitjans, grans i supergrans estaran en espais diferents. Ara, precisament, s'està treballant en quins espais municipals ocuparà cada grup. També, a més dels monitors de lleure hi haurà monitors que hauran fer una formació específica sobre la Covid-19. L'oferta del mes d'agost i la primera setmana de setembre, que són una novetat d'aquest any atípic, es farà sota demanda.


Si tot va bé, el casal tindrà una ampliació d'horaris. Hi haurà una primera hora d'acollida entre 8 i 9 del matí. L'horari de matí serà de 9 a 13h i hi haurà, per a qui ho demani, servei de menjar amb carmanyola entre les 13 i les 15h. El Casal també disposarà d'un torn de tarda de 15 a 17h i una hora de recollida entre les 17 i 18h.

Inscripcions obertes per a fer de monitor


Amb la previsió que el Casal es pugui celebrar, ja s'ha obert el període d'inscripcions per poder fer de monitor. L'equip de monitoratge és responsable de coordinar i dinamitzar un grup d'infants, amb la programació i realització d'activitats, en vetllarà pel bon funcionament i en farà una avaluació després.

El monitor/a realitza una funció́ educativa de transmissió́ de valors individuals i col·lectius, tot contribuint a l'educació́ integral dels infants i els joves, utilitzant els recursos que ofereixen les activitats pròpies del casal. Per això el perfil de monitor/a que es demana disposi d'una formació per poder fer aquesta tasca i es valorarà que disposi d'experiència. Hi ha de temps fins el proper dia 25 de maig per presentar-se a aquesta funció i cal fer arribar la sol·licitud a bitxac.santpedor@gmail.com. També es pot consultar tota la informació del procés de selecció a aquest enllaç.

Les inscripcions dels nens i nenes no es faran fins a finals de maig. S'informarà en el moment en què s'obrin.
 

Participació