L'hospital de Sant Andreu guanyarà dilluns una nova planta al coronavirus

A les plantes 1 i 3, alliberades de pacients Covid-19 les darreres dues setmanes, s'hi sumarà la planta 4, que l'hospital ja ha condicionat per a pacients sense aquesta infecció

Hospital de Sant Andreu de Manresa
Hospital de Sant Andreu de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
15 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:47h
L'hospital de Sant Andreu passarà, aquest dilluns, a tenir tres de les seves quatre plantes, lliures de coronavirus. Després que durant les dues darreres setmanes l'equipament hagi vist disminuir el nombre d'ingressats per Covid-19 i el centre hagi deshabilitat les zones d'aïllament per a pacients amb coronavirus de les plantes 1 i 3, aquest dilluns la planta 4 també passarà a ser zona no Covid

D'aquesta manera, l'hospital de Sant Andreu mantindrà la zona d'aïllament per a pacients amb coronavirus de la planta 2, que actualment té un total de 44 llits. D'altra banda, les altres tres plantes (1, 3 i 4) sumen un total de 110 llits en zones lliures de Covid-19, xifra que representa el 72 % de la capacitat hospitalària. 

Durant el pic de l'epidèmia, a mitjans del passat abril, l'hospital va arribar a tenir 138 persones ingressades per Covid-19. 

Les darreres setmanes el nombre de persones ingressades per Covid-19 a l'hospital de Sant Andreu ha descendit de manera significativa, cosa que està permetent començar a reprendre de manera gradual i amb molta cautela l'activitat habitual de l'equipament.

Es tracta d'una activitat basada en un model d'atenció interdis­ciplinària que se centra, especialment, en tenir cura de les persones i que té com a objectiu assistencial promoure l'autonomia i la funcionalitat dels pacients, oferir un bon grau d'atenció i millorar l'adaptació de la persona als episodis que van apareixent, sobretot en edats avançades.