Les funeràries de Manresa es preparen per tornar a celebrar funerals a partir de dilluns

Es farà respectant aforaments màxims d'un terç de capacitat de la sala o l'església i amb mesures de distanciament social

Sala de cerimòniess de Mémora-Fontal, que tornarà a estar activa a partir de dilluns
Sala de cerimòniess de Mémora-Fontal, que tornarà a estar activa a partir de dilluns | Aina Font Torra
15 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:35h
Les principals funeràries de Manresa, Mémora-Fontal i Àltima-Fontanova ja es troben preparades per tornar a organitzar cerimònies de comiat dels difunts després de dos mesos sense oferir-ne a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Pendents que l'Estat confirmi l'entrada en fase 1 de desconfinament del Bages, les funeràries enllesteixen els darrers serrells per començar a tornar a la normalitat sempre respectant les mesures de salubritat i de distanciament social que imposen les normes de confinament per aquesta fase.

Així, les sales de vetlla només acolliran 10 persones de manera simultània i les sales de cerimònia tindran l'aforament limitat a un terç de la seva capacitat. Aquesta limitació s'estendrà a les esglésies o centres de culte en cas que el funeral se celebri fora dels oratoris de la funerària. L'acompanyament del difunt al cementiri estarà limitat a 15 persones -al ser a l'aire lliure- més el ministre de culte, en cas de ser-hi. En tots aquests actes, els assistents hauran de portar mascareta i respectar les distàncies amb les altres persones.

Les dues funeràries han confirmat que disposaran de mascaretes i gel hidroalcohòlic a disposició dels familiars i amics dels finats, i que marcaran degudament les cadires en les cerimònies per facilitar el distanciament entre els assistents. Tant les sales de vetlla com els oratoris es netejaran i desinfectaran amb freqüència, i sempre després de cada ús.

Des de mitjans de març les famílies que han perdut una pèrdua no han pogut acompanyar el difunt en el seu comiat. Com a mesures de protecció contra el coronavirus han quedat suspeses les cerimònies i l'acompanyament a la sala de vetlles i al cementiri ha quedat limitat a només dues persones.

A partir de diumenge al vespre, NacióManresa tornarà a incloure en la seva secció d'obituari l'hora i lloc de la cerimònia o funeral de comiat dels difunts del Bages i el Moianès.