Sallent es declara municipi feminista i s'hi compromet amb mesures concretes

El ple també ha aprovat una modificació de crèdit per al Pla de Xoc contra la crisi i unes ajudes a les famílies per a l'escolarització dels infants

Imatge d'arxiu d'un ple presencial de Sallent
Imatge d'arxiu d'un ple presencial de Sallent | FP
Redacció
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 23:58h
El ple de Sallent celebrat aquest dimecres ha aprovat per unanimitat declarar-se municipi feminista a través d'una moció amb 21 compromisos per executar. La moció, inicalment presentada pel govern, va ser completada pels grups de l'oposició fins a arribar a un text amb 21 compormissos per executar. En aquest sentit, la regidora de Fem Poble, Marta Busquets, va explicar que en un principi la moció "era buida i molt genèrica i per això l'hem omplert de contingut".

Per exemple, explica, la revisió dels llocs de treball de l'Ajuntament per evitar l'escletxa salarial i augmentar el sou dels sectors més feminitzats (neteja, atenció domiciliària, infermeria…), la definició de protocols clars d'actuació en casos d'assetjament sexual, impulsar un Consell de Dones amb partida pressupostària, treballar el pressupost municipal amb perspectiva de gènere, elaborar una revisió urbanística en clau feminista, impulsar un pacte local contra les violències masclistes o acabar amb el model binari de gènere als espais públics (lavabos i vestidors).

Busquets destaca que "no es tracta de declarar-nos feministes, sinó de ser-ho i posar-ho en pràctica". A partir d'ara l'Ajuntament haurà de desplegar les accions per avançar en el feminisme des de tots els àmbits.

Altres punts aprovats

En l'àmbit econòmic, el ple també ha aprovat una modificació de crèdit per a dotar de partida recursos les ajudes als autònoms i comerciants aprovades al Pla de Xoc contra la crisi.

D'altra banda, també es van aprovar les ajudes a les famílies pels llibres de text, les activitats extraescolars i el transport. Fem Poble ha declarat que considera les bases desfasades "perquè no tenen en compte el context de crisi actual" i que podrien comportar que moltes famílies "en quedin excloses".

A part, el regidor Guillem Cabra va afegir que els barems de puntuació exclouen les famílies amb situacions més precàries i concretes, com haver perdut la prestació d'atur. Cabra, també va demanar que el termini no sigui limitat i es permeti acollir-se a les ajudes de manera gradual.