Vicenç Prat: petjades d'un amarg exili

Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, que anem recordant dia a dia en la tasca de recuperació de la memòria històrica

Barracons i filferrades dibuixats per Vicenç Prat, durant la seva estada al camp de refugiats de Bram
Barracons i filferrades dibuixats per Vicenç Prat, durant la seva estada al camp de refugiats de Bram | Vicenç Prat
Redacció
14 de maig del 2020
Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, amb milers de documents i fotografies i centenars de vídeos de testimonis orals sobre la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició a Manresa. També conté alguns documents significatius de la història de Catalunya.

En aquesta ocasió proposem la consulta delweb dedicat al polític, escriptor i intel·lectual manresà Vicenç Prat i Brunet, que va ser regidor de l’Ajuntament de Manresa durant la República i que es va haver d'exiliar el 1939.

Precisament el web recupera íntegre el seu valuós dietari d'exili, França 1939-1942 (amb els seus corresponents dibuixos i fotografies) i aporta una vintena de cartes inèdites que Vicenç Prat va adreçar al seu amic -també manresà- Ramon Martí i Farreras. També recull diferents fragments de les Memòries, que va escriure durant la postguerra i que es considera la seva obra de maduresa.

El web vol ser un petit homenatge als dos manresans, que tenen un valor de símbol. 

Fitxa:

- Web: www.memoria.cat/exili-vicen-prat
- Direcció del projecte: Associació Memòria i Història de Manresa
- Autor dels textos i transcripció de les cartes: Josep Alert
- Recerca de la documentació: Joaquim Aloy
- Publicació: octubre del 2019