El govern de Sant Joan tira pel dret i pren mesures contra la Covid-19 sense comptar amb l'oposició

Explica que anirà informant de les seves decisions a través del web municipal i de les xarxes socials de l'Ajuntament

Jordi Solernou i Marc Barons durant una visita a les obres
Jordi Solernou i Marc Barons durant una visita a les obres | AjSJV
Redacció
13 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:03h
La pandèmia de la Covid-19 va arribar en un moment en què l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada tenia actives obres municipals com l'endegament del canal de la zona esportiva i la seva reconversió en pulmó verd, i vàries intervencions en millores del clavegueram, així com millores en les piscines municipals. Totes aquestes obres es van veure paralitzades d'acord amb les empreses que les duen a terme per complir la fase del confinament decretat per l'estat d'alarma des del 14 de març.

"Un mes i mig d'aturada pel que fa al manteniment municipal són molts dies, i si, a més, coincideix en plena efervescència de la primavera encara té uns efectes més notoris en l'àmbit urbà" afirma el regidor d'Urbanisme, Obres i Serveis, Marc Barons, el qual comunica que en les properes setmanes posaran en marxa un pla específic per una neteja a fons de tots els espais verds i urbans del poble.

"Hi ha molts carrers on la manca de pas de gent i vehicles han fet sortir herbes on feia anys que no s'hi veien i és per això que posarem en marxa un pla de neteja de les voreres i tots els carrers del poble rebran una passada de personal de manteniment per arrencar i netejar aquestes plantes", afegeix. "En les zones dels parcs urbans i espais verds també s'estan duent a terme actualment esporgues de zona de pas amb mitjans manuals i mecànics per recuperar les rutes de passeig que els nostres veïns i veïnes fan servir i faran servir encara més en les pròximes setmanes". Barons explica que es prioritzarà primer l'espai urbà i s'anirà intervenint progressivament cap a les zones més rurals. 

Algunes de les obres paralitzades ja es van posar en marxa del tot a inicis de maig, intentant reprendre l'activitat tan aviat com es pugui per complir els terminis establerts en l'inici de les obres i evitar que es demorin en el temps, sobretot el que afecta la mobilitat de la zona esportiva.

Pel que fa al servei de brigada, a poc a poc s'ha anat recuperant tot el personal, el qual durant tot el confinament ha dut a terme, en equips de dues persones, la desinfecció dels carrers i zones de més afluència de pas conjuntament amb els operaris de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, per garantir la neteja dels nostres carrers. Des dels equips tècnics del ajuntament, les tasques s'han traslladat a les llars dels treballadors i s'ha seguit treballant en tots els àmbits tècnics i administratius per a mantenir al màxim possible el funcionament habitual de l'Ajuntament.

Barons demana a la població una mica de "paciència", ja que aquests treballs s'allargaran setmanes, i, "tot i que s'intentarà fer tan aviat com es pugui, és una situació que ens ha agafat desprevinguts". No obstant això, Barons lloa el personal de manteniment, que considera que "malgrat la manca de personal, han estat i estan a l'altura per unes tasques que s'han multiplicat en poc temps".

Actualment, el govern municipal està treballant en l'elaboració d'un desconfinament el més còmode possible pels establiments que tenen afectació directa en la via pública com és el cas dels restauradors que depenen de terrasses en carrers i places. "Som un poble on els bars i restaurants tenen molt de protagonisme i hem d'estudiar la millor manera perquè en la fase 1 del desconfinament tots puguin començar a donar servei i posar rumb a recuperar-se", ha afegit.

És per això que s'està formulant la manera d'ampliar les actuals zones de terrasses de les quals disposen, ja que en la fase 1 del desconfinament està previst que puguin obrir amb una afluència del 50% de la seva ocupació només en terrasses. Tot plegat arriba després que el govern municipal no hagi atès en el termini legal la demanda de l'oposició de fer un ple temàtic sobre la Covid-19, i amb les queixes d'aquests grups per la falta de diàleg en una situació tan greu.