La preinscripció a les llars d'infants públiques de Manresa s'iniciarà al juny de manera virtual o amb cita prèvia

A causa del tancament de centres per la Covid-19, les llars d'infants no han pogut fer les jornades de portes obertes

Comença la preinscripció a les llars d'infants municipals de Manresa
Comença la preinscripció a les llars d'infants municipals de Manresa | AjM
Redacció
13 de maig del 2020
Actualitzat el 14 de maig a les 10:35h
La preinscripció a les llars d'infants públiques de Manresa serà de l'1 al 12 de juny. La primera setmana del període de preinscripció (de l'1 al 5 de juny) es podrà fer de manera telemàtica a través de la pàgina web municipal. No caldrà presentar documentació en paper, només caldrà afegir tota la documentació en foto o escanejada al formulari telemàtic. 

La segona setmana (del 8 al 12 de juny), es podrà fer de manera presencial per aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procés telemàticament, amb l'objectiu de garantir l'equitat.Ateses les circumstàncies extraordinàries per la Covid-19,la preinscripció presencial serà sempre amb cita prèvia. Caldrà demanar-la amb anterioritat (entre l'1 i el 5 de juny) a través de la pàgina web municipal o al telèfon de la Secció d'Ensenyament (93 875 24 85). El lloc de realització de la preinscripció de totes les llars públiques estarà centralitzat a la Secció d'Ensenyament (Carretera de Vic, 16- de Manresa).

La preinscripció presencial amb cita prèvia es farà seguint totes les mesures de seguretat. Hi haurà d'assistir preferiblement una sola persona, caldrà portar tota la documentació necessària (no es tramitarà una sol·licitud amb documentació pendent), portar un bolígraf propi i portar mascareta i guants.No hi podran acudir persones que pertanyin a grups d'especial vulnerabilitat o que presentin símptomes. En aquest cas, podran autoritzar per escrit a una altra persona, que haurà de portar, també, tota la documentació necessària.  

A Manresa hi ha 8 llars d'infants públiques. Cinc són de titularitat municipal (L'Estel, La Lluna, Petit príncep, Llum i Bressolvent) i tres depenen de la Generalitat de Catalunya (Picarol, La Ginesta i L'Espurna). L'Ajuntament de Manresa centralitza el procés de preinscripció de totes 8. 

Tota la informació sobre el procés, els criteris i barems, la matrícula i l'oferta de places, entre altres, es podrà consultar a la web municipal a partir de dilluns 18 de maig. 

Portes obertes virtuals

A causa del tancament de centres per la Covid-19, les llars d'infants públiques no han pogut fer les jornades de portes obertes. Per aquest motiu, s'està reforçant l'apartat d'Ensenyament de la web municipal amb informació més àmplia de les llars, amb les seves característiques principals, vídeos de cada centre i vídeos amb testimonis de les famílies, uns documents que estaran disponibles per a la població a partir de dilluns 18 de maig.

A banda, les famílies que ho vulguin també podran realitzar videotrucades amb els equips directius dels centres per tal de resoldre dubtes i rebre una atenció més personalitzada. Caldrà inscriure's a aquestes jornades, a través de la web municipal, a partir del 19 de maig. A la web, també es podran trobar els telèfons de contacte de cada centre per tal de resoldre dubtes de manera telefònica. 

L'objectiu de totes aquestes accions és oferir tota la informació possible a les famílies que necessiten fer la tria de centre.