Comença una campanya per evitar la degradació del Pont de Cabrianes

Els Amics de l'Art Romànic del Bages demanen una reunió amb els alcaldes dels cinc municipis que hi fan confluència per posar-hi remei

Arcada del Pont de Cabrianes
Arcada del Pont de Cabrianes | AARB
Redacció
13 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:01h
Els Amics de l'Art Romànic del Bages, la Trenta-sisena de Sallent i cinc entitats més, han adreçat una carta als alcaldes d'Artés, Calders, Navarcles, Sallent i Sant Fruitós de Bages instant-los a prendre mesures contra el deteriorament del Pont de Cabrianes, que fa confluència amb els cinc termes municipals.

En la carta, les entitats proposen mantenir una reunió amb els alcaldes per veure quines actuacions es poden portar a terme per a la seva conservació. Ja s'ha fet una primera reunió amb l'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, que ha ofert el municipi per fer la trobada entre tots els batlles.

El Pont de Cabrianes és una construcció gòtica del segle XVI, de la que actualment només es conserven els arcs centrals i part del fonament d'una arcada (segons l'inventari de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona). És la confluència de cinc termes municipals (Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Calders, Artés i Sallent), tot i que l'arcada que es conserva està dins el terme municipal de Navarcles (segons el cadastre).