L'oposició lamenta que el govern de Sant Joan retardi la posada en marxa d'un Pla de Xoc contra la Covid-19

El ple extraordinari sol·licitat per ERC, Junts i Compromís no se celebrarà fins el 28 de maig, fora del termini legal

Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Joan de Vilatorrada
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Joan de Vilatorrada | Pere Fontanals
Redacció
13 de maig del 2020
Els grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya i Compromís amb Sant Joan lamenten que l'equip de govern de Sant Joan de Vilatorrada retardi dues setmanes més el debat en ple sobre la posada en marxa d'un Pla de Xoc local per mitigar l'impacte social i econòmic de la Covid-19 així com una comissió per debatre'l amb els agents econòmics i socials del poble. La proposta presentada també pretén que es destini el 20% del superhàbit de 2019 a aquestes mesures.

Els tres grups de l'oposició creuen que "davant el fort impacte que està tenint la pandèmia sobre les famílies i el teixit econòmic és imprescindible i urgent aprovar mesures per superar la greu crisi que patim, i acordar-les amb la ciutadania". Amb aquest objectiu els tres grups, amb més d'una quarta part dels regidors i regidores, després de confirmar que no es convocaria el Ple ordinari d'abril, van sol·licitar la celebració d'una sessió monogràfica per debatre i aprovar mesures concretes.

Finalment, fruit de la decisió de l'equip de govern aquesta sessió no se celebrarà en el termini de 15 dies i gràcies a les garanties que ofereix la llei de règim local quedarà automàticament convocada per al dijous 28 de maig. ERC, Junts i Compromís lamenten la decisió, la troben "absolutament incomprensible" i es pregunten: "no és prou dura la situació i les conseqüències com per posar fil a l'agulla a un Pla de xoc de manera urgent? Com s'explica que mentre molts ajuntaments de la comarca i el país ja han aprovat els Plans de Xoc, a Sant Joan es retarda intencionadament el seu debat amb entitats i òrgans municipals?".

A més, es dóna la circumstància que, posteriorment a la sol·licitud, l'equip de govern ha convocat una sessió per, en paraules seves, "tractar tràmits" sense incorporar l'aprovació de cap mesura per fer front a les conseqüències de la Covid-19 a nivell municipal, segons denuncien els propis grups de l'oposició. En aquest sentit els tres grups municipals remarquen que "és necessari que Sant Joan celebri un Ple, però per debatre i acordar mesures urgents i no una simple sessió de tràmit per ratificar decrets que ja s'apliquen".

ERC, Junts i Compromís confien que malgrat les propostes presentades es debatin més tard del que la situació exigeix, el dia 28 puguin quedar aprovades i es comprometen a treballar per generar els acords necessaris perquè tirin endavant. Assenyalen que "ara més que mai és el moment d'estar al servei de l'interès general i deixar interessos partidistes de banda".