Treballadors d'Althaia es tornen a concentrar davant Sant Joan de Déu per reclamar millores laborals

Com fa una setmana, s'han distribuït per la planta d'entrada a l'hospital conservant la distància de seguretat entre ells

Concentració a l'entrada de Sant Joan de Déu, aquest dimarts
Concentració a l'entrada de Sant Joan de Déu, aquest dimarts | Sergi Mas
12 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:33h
Treballadors de la Fundació Althaia s'han concentrat aquest dimarts a primera hora de la tarda a l'entrada de l'hospital de Sant Joan de Déu, una setmana després de fer-ho per primera vegada per reclamar millores socials, laborals i econòmiques equiparables a les que han rebut els treballadors de l'ICS, de titularitat pública.

Com en la primera convocatòria, els concentrats s'han distribuït per la planta d'entrada a l'hospital conservant la distància de seguretat entre ells per reivindicar millores laborals. Com denunciaven la setmana passada, després de setmanes treballant per fer front a la crisi sanitària pel coronavirus, els professionals comencen a acusar una sobrecàrrega de treball i fent evident el malestar per la manca de material de protecció. També reclamen que no se'ls tracti "de segona" pel fet de pertànyer a un centre concertat.

Els treballadors reclamen recuperar les condicions econòmiques d'abans de la crisi de 2008 i les retallades, el cobrament de la paga per objectius de 2019 i dels propers anys, l'equiparació amb els treballadors de l'ICS, serologies per a tots els treballadors que hagin tingut contacte amb la Covid-19 i que sigui reconegut com a malaltia professional. En el manifest també demanen el cobrament de les hores durant l'estat d'alarma com de "força major", o sigui, al 150% del seu valor ordinari, contractes del 100% de la jornada per als treballadors amb contracte parcial que han fet tota la jornada i, també, prejubilacions.