Desconfinament

Fem Manresa considera precipitada la reobertura d'alguns serveis de l'Ajuntament en fase 0

La formació municipalista considera "imprudent" l'intent del consistori d'avançar-se a les recomanacions de les autoritats sanitàries

per Redacció , 10 de maig de 2020 a les 12:14 |
Mostrador de l'OAC de l'Ajuntament de Manresa | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fem Manresa veu amb preocupació com, des del govern de la ciutat, s'actua amb "unes presses incomprensibles" per avançar-se, amb certes actuacions, a les fases de desconfinament proposades per les autoritats sanitàries amb actuacions com les de reobrir tots els serveis d'atenció o reactivar la zona blava.

Respecte a la reobertura de tots els serveis d'atenció, no comparteixen la decisió de tornar a gestionar presencialment tràmits com els de l'Oficina d'Atenció Ciutadana i l'Oficina d'Atenció Econòmica abans de començar la següent fase del desconfinament, ja que creuen que caldria destinar els recursos i eines necessàries perquè les ciutadanes puguin gestionar tots els tràmits telefònicament o telemàtica. 


Al mateix temps caldria dedicar-los a fer que la tramitació en línia sigui més fàcil i àgil, ja que a dia d'avui només és possible realitzar-la amb signatura digital, i això dificulta l'accés i gestió per a moltes persones. Creuen que així es podria limitar la presencialitat a aquells casos en què la resolució d'alguna situació sigui no només urgent, sinó en les quals sigui absolutament imprescindible la presència física, que recalquen que no haurien de ser gaires.


En aquest sentit, agraeixen la feina feta pels treballadors que han estat fent mans i mànigues per solucionar els casos i tràmits i a l'equip informàtic que ha treballat intensament per anar solucionant els problemes derivats de la no presencialitat. Per això, no entenen què ha canviat perquè s'obrin les oficines de l'Ajuntament, a diferència de les dels grans municipis que estan en la mateixa fase de desconfinament.

Quant a l'anunci de la reactivació de la zona blava a partir de dilluns 11, des de Fem Manresa no entenen la necessitat de reactivar-la per fomentar la mobilitat, motiu esgrimit pel consistori, quan encara ens trobarem en la fase 0 del desconfinament i demanen al govern que esperin a fer el pas a la fase 1. Si bé consideren que la zona blava (ben gestionada i aplicada) és un mecanisme adient per assegurar la rotació en determinades zones de la ciutat, i que també afavoriria la compra i accés al petit comerç, creuen que seria convenient esperar a reactivar-la quan es passi a la fase 1, ja que aleshores la mobilitat serà major que l'actual.


A més, és un canvi que part de la ciutadania viurà amb preocupació. Així, els sembla "perillosament curiós" que aquesta reactivació no es faci coincidint amb l'inici de la fase 1 del confinament sinó amb la decisió de l'empresa concessionària del servei zona blava, EYSA, de deixar sense efectes l'ERTO que havia aplicat a la plantilla des del 16 de març. Per això, recorden que seguiran defensant la municipalització d'aquest servei, la baixada de les seves tarifes i que la gestió que se'n faci no es basi en criteris econòmics sinó de mobilitat.

 

Participació