Arxiu fotogràfic de la Casa Jorba

Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, que anem recordant dia a dia en la tasca de recuperació de la memòria històrica

L'edifici de la Casa Jorba, a la plaça de Sant Domènec, l’any 1933
L'edifici de la Casa Jorba, a la plaça de Sant Domènec, l’any 1933 | Arxiu Lluís G. Jorba Gomis
Redacció
09 de maig del 2020
Actualitzat el 13 de maig a les 12:17h
Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, amb milers de documents i fotografies i centenars de vídeos de testimonis orals sobre la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició a Manresa. També conté alguns documents significatius de la història de Catalunya.

En aquesta ocasió proposem la consulta del web de l'arxiu fotogràfic de la històrica casa Jorba, format per 2.500 fotografies que mostren l'evolució de l'empresa i aspectes de la vida manresana entre els anys 1900 i 1970.

S'hi troben imatges de les persones que fundaren i dirigiren l'empresa durant aquest període: Pere Jorba Gassó, Joan Jorba Rius i Pere Jorba Vall, i fotografies dels edificis comercials de la família Jorba, de desastres que els afectaren, de personalitats que visitaren la casa Jorba, de la ciutat de Manresa en aquesta època i de diferents esdeveniments ciutadans

La casa Jorba tenia un important arrelament a la ciutat i a Catalunya i això es mostra en el patrocini d'homenatges i commemoracions, la seva participació en les festes ciutadanes, les festes de Nadal i Reis, les activitats socials i culturals i els esports.

També hi trobareu apartats dedicats als aparadors, els saldos i campanyes comercials i les modes, en què foren capdavanters en el seu moment.

Finalment, és recomanable donar un cop d'ull a una selecció de 150 fotografies del total de l'Arxiu.

Fitxa:

- Web: www.memoria.cat/jorba
- Direcció i organització del projecte: Associació Memòria i Història de Manresa
- Documentació, selecció de les fotografies i redacció dels textos: Joan Maria Serra
Procedència del fons fotogràfic: Ricard Jorba Garcia, dipositari de l’Arxiu Lluís G. Jorba Gomis
- Publicació: novembre del 2016