Sant Fruitós hauria estat present als actes de commemoració de la fi de la Segona Guerra Mundial

Degut al coronavirus, l'acte es farà en format virtual

Acte de commemoració de la fi de la Segona Guerra Mundial de 2019
Acte de commemoració de la fi de la Segona Guerra Mundial de 2019 | AjSFB
Redacció
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:06h
Aquest diumenge es durà a terme la cerimònia d'alliberament internacional dels camps d'extermini nazis de forma virtual. Enguany, que es commemoren els 75 anys d'aquest alliberament, estava prevista la visita als camps de l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la regidora d'ensenyament Núria Clarella i l'arxivera municipal Anna Cura, amb els alumnes d'història contemporània de primer de batxillerat de l'INS Gerbert d'Aurillac.

Aquesta visita, de la mà d'Amical Mauthausen, consistia en l'assistència a la cerimònia i la visita als camps de Gusen i Mauthausen. A causa de la pandèmia de la Covid-19, finalment aquesta cerimònia es realitzarà de forma virtual a través del web www.mkoe.at el proper diumenge 10 de maig de 11 a 12 del matí

Dos santfruitosencs van ser assassinats al camp de concentració de Guzen l'any 1941. Amb l'impuls dels professors i l'alumnat de l'Institut Gerbert d'Aurillac i l'experiència de l'associació Amical Mauthausen amb la Xarxa Mai Més, Sant Fruitós de Bages fa anys que treballa per no oblidar la memòria històrica.