zona blava

La zona blava de Manresa deixarà de ser d'aparcament gratuït a partir de dilluns

L'Ajuntament posarà en circulació 2.000 vals d'aparcament i viatges de bus gratuïts

per Redacció , 8 de maig de 2020 a les 14:56 |
Zona blava de Manresa | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Manresa tornarà a posar en servei la zona blava, taronja i verda de la ciutat a partir d'aquest dilluns 11 de maig. A la vegada , es posen en circulació 2.000 vals d'aparcament gratuït per valor d'un euro (vàlids per més de mitja hora, en funció de la tarifa) que es distribuiran entre els clients i clientes dels comerços de les associacions de comerciants. La UBIC s'encarregarà de fer-ne el repartiment. 

La zona blava va aturar el seu servei el passat 16 de març, amb l'inici de l'estat d'alarma, amb l'objectiu d'evitar desplaçaments. Ara, l'increment progressiu de la mobilitat i l'inici de la reactivació de l'activitat econòmica —amb establiments que ja poden obrir seguint mesures de seguretat— fa necessari que hi torni a haver espais disponibles per a l'aparcament en rotació al centre de la ciutat.


Per tal que els parquímetres estiguin en correctes condicions d'higiene, s'ha establert amb l'empresa concessionària un protocol de neteja i desinfecció especial, si bé es recomana utilitzar l'aplicació mòbil (app) del servei. Si s'ha d'utilitzar el parquímetre, es recomana l'ús de guants. Pel que fa als vals d'aparcament gratuït, incorporen un codi QR amb el qual es pot pagar al parquímetre fent-ne un escaneig. El valor del val es podrà complementar si és necessari amb monedes o targeta.


Per tal d'informar els ciutadans de la represa del servei, es farà una campanya de distribució d'avisos als vehicles estacionats. També es trauran els cartells dels parquímetres que informaven que el servei estava suspès i se n'informarà a l'aplicació mòbil (app). Per a més informació us podeu adreçar als vigilants del servei, al telèfon d'informació 24 hores (que trobareu al parquímetre) o bé al 010.

Promoció del transport públic

L'Ajuntament de Manresa augmenta la promoció del transport públic urbà amb el repartiment de 2.000 targetes de dos viatges gratuïts (T2). L'objectiu és facilitar els desplaçaments dels barris al centre de la ciutat, sigui per motius de treball o per fer compres. Les targetes es distribuiran entre els clients i clientes dels comerços de les associacions de comerciants. La UBIC s'encarregarà de fer-ne el repartiment. 

L'Ajuntament recorda que per viatjar en transport públic és obligatori l'ús de mascareta —se n'estan repartint 10.000 entre els usuaris— i que s'han d'utilitzar targetes multiviatge (T-10, T-Mes o integrades), ja que no es pot pagar al conductor el bitllet senzill. L'ocupació dels busos no pot sobrepassar el 50% (a l'interior dels vehicles s'indiquen els seients accessibles). La flota de vehicles es neteja i es desinfecta amb ozó cada dia. També es fan desinfeccions dels elements de les més de 100 parades del servei que té la ciutat.

 

Participació