L'Ajuntament mantindrà els 92 comptadors solidaris d'aigua posats durant la crisi «tan com sigui possible»

La PAHC Bages inicia una campanya perquè es mantinguin tots un cop passi l'estat d'alarma

VÍDEO de la campanya iniciada per la PAHC en contra de la retirada dels comptadors
VÍDEO de la campanya iniciada per la PAHC en contra de la retirada dels comptadors | PAHC
07 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:01h
El passat 25 de març, poc després de decretar-se l'estat d'alarma pel coronavirus, l'Ajuntament de Manresa va aprovar una resolució per a la instal·lació de subministrament d'aigua potable en llocs de convivència humana per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel Covid 19.

Amb dades pròpies, però també aportades per entitats i plataformes com la PAHC Bages, Aigües de Manresa va acabar instal·lant un total de 92 comptadors en habitatges on els seus ocupants no tenien aquest subministrament bàsic.

Segons assegura l'Ajuntament, un cop finalitzi la crisi sanitària aquests comptadors es mantindran, però caldrà determinar "la tipologia d'immobles i independentment de la seva tinença, començar un procés de mediació en el sentit d'informar-los de la possibilitat d'adscripció al programa de comptadors de caràcter voluntari", amb  la regulació convencional després de l'aplicació de les mesures d'emergència degut a la crisi del coronavirus.

Aquesta adscripció voluntària, però, ha de ser formalitzada pel propietari de l'habitatge, no pel seu ocupant, de manera que, en els casos que no s'aconsegueixi, i els propietaris siguin grans tenidors, l'Ajuntament portarà a terme el procediment convencional en aquests casos, que és anant per via judicial.

Amb la resta dels inquilins, l'Ajuntament diu que cal anar "cas per cas". El consistori assegura que es mantindran "tan com sigui possible" i faran servir aquesta eina, assegura, "per millorar la dignitat de les persones pel que fa al seu habitatge i també com a element de protecció de les finques".

Campanya de la PAHC Bages

La PAHC Bages, un dels impulsors de la campanya per a la instal·lació de comptadors a habitatges que no tenien aigua durant la pandèmia, temen que l'Ajuntament no acabi complint aquestes propostes i acabi retirant els comptadors d'aquells habitatges on no s'arribi a acord amb la propietat.
  Per aquest motiu han iniciat la campanya #QueNoEsRentinLesMans per exigir a l'Ajuntament que no retiri cap dels comptadors un cop hagi finalitzat la crisi sanitària. Per aquest motiu, han editat un vídeo que han llançat a les xarxes socials amb el missatge "no és l'aigua un bé comú que cal garantir tots els dies de l'any?".