El Bages és un clam proposa compartir fotografies de la comarca d'abans de 1976

Amb les fotografies es crearà un vídeo i també es penjaran al portal Memòria.cat

Redacció
07 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:19h
L'agrupació d'entitats El Bages és un clam engega una nova iniciativa, en aquesta ocasió proposada per l'Associació Memòria i Història de Manresa. És possible que moltes persones aprofitin aquestes setmanes de confinament per ordenar i classificar fotografies. Segurament moltes tenen a casa fotografies antigues dels seus municipis, dels pares o dels avis. La proposta és buscar fotografies fetes abans del 31 de desembre del 1975 i enviar-les a [email protected] que en recollirà fins el dimecres 13 de maig.

La temàtica de les fotografies pot ser molt diversa: vistes de carrers, places, festes, actes culturals, polítics, escoles, botigues, esports, celebracions religioses... o vida quotidiana: persones passejant, nens jugant al carrer... 

Amb aquestes fotografies antigues fetes en diferents poblacions del Bages es farà un vídeo que permetrà recordar o descobrir aspectes del nostre passat. Amb les més representatives de Manresa, l'Associació Memòria i Història de Manresa, les incorporarà al portal www.memoria.cat, on quedaran guardades i es podran consultar.

Es demana que les fotografies siguin escanejades o digitalitzades en format .jpg amb una resolució d'entre 150 i 200 ppp. En cas que no disposar d'escàner es poden fotografiar amb el mòbil. Les fotografies s'han d'acompanyar del nom i cognoms de la persona que l'envia, l'autor de la foto i la data –en cas que se sàpiga-, el nom de la població i una breu descripció de la foto.

Per aquesta acció s'ha proposat als centres d'ensenyament d'adreçar-la a l'alumnat des de l'àmbit de les ciències socials perquè puguin implicar en la recerca de fotografies antigues els seus pares i/o avis.