Aquest és el regal que Sant Joan farà als infants del poble per agrair-los l'actitud durant el confinament

L'entitat El Sidral, l'encarregada d'organitzar la popular Sant Joan City, ha proposat dur a terme un "cercabalcons" ambientat en la Festa Major Infantil

L'entitat El Sidral, l'encarregada d'organitzar la popular Sant Joan City, ha proposat dur a terme un
L'entitat El Sidral, l'encarregada d'organitzar la popular Sant Joan City, ha proposat dur a terme un | AjSJV
07 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:20h
Igual que en molts altres municipis dels Països Catalans, Sant Joan de Vilatorrada no podrà dur a terme la seva Festa Major, una celebració que si per alguana cosa destaca és per les activitats que ofereix pels més menuts de casa. De fet, són precisament les propostes adreçades als nens i nenes les que serveixen de preludi per, una setmana més tard, donar la benvinguda a la Festa Major dirigida a tots els públics. Creada l'any 1988 per l'entitat local El Sidral, la Festa Major Infantil de Sant Joan de seguida va saber trobar el seu lloc no només en la programació infantil local, sinó també a nivell comarcal. Potser part d'aquest èxit va venir donat per l'original nom que els seus creadors li van posar: Sant Joan City. 

Enguany, i malgrat la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, els del Sidral no s'han quedat de braços plegats. Entomant la funció de defensors de l'oci infantil, els membres de l'entitat han decidit impulsar un "cercabalcons" per, expliquen ells mateixos, "agrair a totes les nenes i nens del poble el comportament i el compromís que han tingut durant els dies de confinament a casa". 

I què és, un cercabalcons? Doncs com un cercavila però des dels balcons, finestres i terrasses. Els únics que es passejaran pels carrers i les places del poble seran els personatges identitaris de la Sant Joan City, acompanyats de personal tècnic (que s'encarregarà de la il·luminació i el so) i de seguretat. Aquesta mena de cavalcada a distància pretén inundar el municipi bagenc d'alegria i esperança a través d'una festa que s'ha convertit en un tret identitari del poble.

El "cercabalcons", que si tot va bé es durà a terme el dissabte 16 de maig a partir de les cinc de la tarda, compta amb el suport organitzatiu de l'Ajuntament de Sant Joan, de la Policia Local, de Protecció Civil, de l'ANC i de Ràdio Sant Joan.