Economia

El Consell Comarcal destinarà 450.000 euros a ajudar cooperatives, microempreses i autònoms del Bages

L'import de la subvenció, que serà igual per a totes les beneficiàries, oscilarà entre els 300 i els 1.000 euros i podrà arribar a un màxim de 1.500 persones

per NacióManresa , 7 de maig de 2020 a les 12:02 |
El Consell Comarcal del Bages prepara un paquet d’ajudes de 450.000 euros per a autònoms i microempreses del territori | CCBages
El Consell Comarcal del Bages va informar, durant la reunió telemàtica que el Consell d'Alcaldesses i Alcaldes de la comarca va dur a terme dimecres, que llançaria un paquet d'ajudes de 450.000 per a professionals, microempreses i cooperatives del territori que hagin quedat tocades per la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

L'import de la subvenció, que serà igual per a totes les beneficiàries, oscilarà entre els 300 i els 1.000 euros i podrà arribar a un màxim de 1.500 persones. Es tracta d'unes ajudes que tenen com a objectiu "facilitar, en la mesura del possible, la continuïtat de l'activitat econòmica del territori a partir del moment en què el teixit empresarial afronti l'obertura dels seus establiments", manifesten des del Consell Comarcal.


Qui es pot beneficiar d'aquesta subvenció?

Es podran acollir a les ajudes en qüestió microempreses o cooperatives amb un màxim de sis persones treballadores i professionals autònoms. El ventall d'activitats que cobreix la subvenció contempla l'àmbit del comerç, de la restauració, de l'educació, de la cultura, de l'habitatge, de l'esport, de l'oci i de l'estètica, entre d'altres.


La presentació de les sol·licituds s'obrirà a finals d'aquest mes de maig i s'haurà de fer de manera telemàtica, a través d'aquest enllaç. El termini de presentació serà d'un mes, aproximadament.

En paral·lel a aquesta acció, les alcaldesses i alcaldes del Bages també van plantejar, durant la reunió de dimecres, recuperar una nova convocatòria del projecte Rubik, que promou la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social.

Informació de les masies

En paral·lel, el Consell d'Alcaldesses i Alcaldes del Bages va detallar el conveni de col·laboració amb el departament d'Interior de la Generalitat per la implantació, a la comarca, de la codificació comuna de les masies al Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya.  L'objectiu d'aquesta mesura és identificar i comunicar millor la ubicació d'aquestes edificacions rurals en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències.

 

Participació