Policia Local, Policia Nacional i Mossos fan presència diària a la plaça Sant Ignasi

Després del capítol que es va viure dilluns quan una quarantena de persones van envoltar tres patrulles que hi actuaven, han organitzat aquest dispositiu de vigilància

Agents de la Policia Local, Nacional i Mossos a la plaça Sant Ignasi durant la vigilància
Agents de la Policia Local, Nacional i Mossos a la plaça Sant Ignasi durant la vigilància | Pere Fontanals
06 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:00h
Patrulles de la Policia Local de Manresa, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional han estat les tardes de dimarts i dimecres fent vigilància a la plaça Sant Ignasi, en el mateix punt on dilluns es va viure un inici de revolta per part d'una quarantena de persones que van cridar i amenaçar agents del cos local i autonòmic de la policia mentre portaven a terme una actuació per una baralla. Fonts policials asseguren que també ho fan per altres capítols viscutss a la zona.

Els tres cossos policials passen bona part de les tardes fent acte de presència a l'entrada de la plaça Sant Ignasi amb carrer de les Escodines, gairebé sense portar a terme tasques de control ni aturar ningú, ni vehicles ni vianants a no ser que sigui en flagrant incompliment de les normes de confinament.

Tal i com va informar NacióManresa, dilluns passat un individu va escridassar i amenaçar els agents de policia quan aquests van indicar-li que no podia aparcar a la plaça. Poc a poc l'home es va anar encoratjant i va titllar els agents de "racistes", de no donar-los oportunitat de "guanyar-se la vida normalment" i va cridar algunes consignes en àrab que va fer que es congregués a la plaça una quarantena de persones a les que encoratjava perquè li fessin costat. Els congregats el van acompanyar amb aplaudiments i crits cap als agents.

En aquell moment, els agents van valorar que el més prudent era abandonar el lloc i esperar a practicar la detenció en circumstàncies més propícies. La Policia Local va practicar la detenció una hora i mitja després, en un altre carrer de la ciutat. Durant el trasllat a les garjoles, l'individu va començar a donar puntades de peu dins del cotxe patrulla, causant-li desperfectes.

L'atestat policial li va imputar delictes d'amenaces, desordres públics i danys a un cotxe patrulla.