El total d'ingressats comuns a Manresa supera per primera vegada el de pacients amb coronavirus

Entre els tres hospitals que ofereixen atenció pública hi ha 144 persones ingressades amb la Covid-19 i 150 per altres patologies

Treballadors d'Althaia a la porta de Sant Joan de Déu reclamant millores laborals
Treballadors d'Althaia a la porta de Sant Joan de Déu reclamant millores laborals | Pere Fontanals
05 de maig del 2020
Actualitzat el 06 de maig a les 20:39h
L'àrea d'aïllament de l'hospital de Sant Andreu reservada per a persones amb coronavirus té ingressats aquest dimarts 92 pacients. Els dos hospitals de Manresa gestionats per la Fundació Althaia, Sant Joan de Déu i Centre Hospitalari, han disminuït el nombre d'ingressats fins a 52. Així, el sistema hospitalari públic manresà té aquest dilluns 144 pacients amb coronavirus, una xifra que se situa per primera vegada des que es va disparar la pandèmia per sota la d'ingressats comuns, que és de 150 aquest dimarts. Mentrestant, hi ha una vintena de persones ingressades a l'espera de resultat.

Els dos hospitals d'Althaia no han registrat cap defunció aquest dimarts. L'hospital de Sant Andreu n'ha registrat 1. El total de defuncions per coronavirus en els tres hospitals se situa en les 214 des de l'inici de la pandèmia.

Per la seva part, el nombre de pacients que han superat el coronavirus ha crescut en 7 aquest dimarts, tots elles a Sant Andreu, tot i que només 1 d'ells ha estat donat d'alta hospitalària. D'aquesta manera són 923 les persones que s'han recuperat de la malaltia des de l'inici de la pandèmia. Althaia no ha actualitzat la xifra d'altes aquest dimarts. L'índex de pacients recuperats d'entre el total d'ingressats a Althaia se situa en el 81,2%.


Pel que fa als professionals, aquest dimarts Althaia 19 treballadors que han donat positiu per coronavirus i 4 que es troben a l'espera de resultats. A l'hospital de Sant Andreu, 10 treballadors han donat positiu. Tots ells es troben a casa en aïllament.