La policia ha de marxar de la plaça Sant Ignasi en ser envoltada per una multitud de gent que els increpava

Dues patrulles de la Policia Local i una de Mossos han estat escridassats i amenaçats per una quarantena d'individus mentre portaven a terme una actuació

Els vehicles policials a la plaça Sant Ignasi poc abans de marxar
Els vehicles policials a la plaça Sant Ignasi poc abans de marxar | Pere Fontanals
04 de maig del 2020
Actualitzat el 05 de maig a les 18:07h
Dues dotacions i un motociclista de la Policia Local de Manresa i una patrulla dels Mossos d'Esquadra han hagut de marxar de la plaça Sant Ignasi aquest dilluns a la tarda després que una quarantena d'individus els envoltessin tot escridassant-los mentre duien a terme una actuació policial per una disputa entre diverses persones.

Els fets s'han precipitat a les 7 de la tarda quan la Policia Local ha estat avisada per una discussió entre diversos homes i una dona a la plaça Sant Ignasi. Quan ha arribat la primera patrulla els fets ja s'havien calmat, i els agents han estat parlant amb la dona que era l'única que quedava. Mentre els agents parlaven amb ella, un vehicle ha aparcat a la plaça amb una mala maniobra, i els policies l'han advertit que allà no podia aparcar-hi.

Poc a poc, l'home s'ha anat encoratjant i, sense tocar els agents però amb un tornavís als dits, els ha començat a amenaçar i escridassar dient que només actuaven en el barri per motius racials i reivindicant que la font pública funcionés tot l'any i la regularització dels estrangers per facilitar-los una manera de guanyar-se la vida. Entretant arribava una segona patrulla i un motorista de la Policia Local.


Amb els crits, els veïns han començat a sortir a les finestres i balcons, i a peu de carrer s'ha anat formant un gruix de gent, que ha arribat a ser d'una quarantena llarga de persones, majoritàriament joves, que s'han afegit a les proclames, amenaces i insults de l'home.


Finalment, i amb l'arribada de la patrulla dels Mossos d'Esquadra, els agents, set en total, han decidit marxar de la Plaça Sant Ignasi. Aquest fet ha estat celebrat com una victòria amb crits de celebració pel gruix de gent que es trobava a la plaça. Els veïns que ho miraven des de casa, en canvi, no es podien creure el que havien vist.

Posteriorment, segons ha pogut saber NacióManresa, l'home ha estat detingut en un altre punt de la ciutat acusat d'amenacar de mort els agents i per desordres greus.