Alícia elabora la sisena guia «Menjar durant el tractament del càncer» dedicada al càncer de pulmó

La publicació ha estat presentada per la Fundació Catalunya la Pedrera

Fruits secs
Fruits secs | Alícia
Redacció
04 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:39h
Una guia amb receptes i consells que permeten al malalt de càncer de pulmó mantenir un bon estat nutricional durant el tractament de la malaltia. Aquesta és la proposta que presenta la nova guia Menjar durant el tractament del càncer: Recomanacions dietèticoculinàries durant el tractament del càncer de pulmó desenvolupada per la Fundació Alícia a Món Sant Benet, de La Fundació Catalunya La Pedrera i amb la col·laboració experta de la Unitat Funcional de Nutrició Clínica de l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

La guia, disponible en format digital, exposa punts clau de l'alimentació en aquest càncer en concret, recomanacions alimentàries davant de possibles efectes secundaris, interacció aliment-medicament i receptes dissenyades especialment per ajudar a menjar de la manera més nutritiva possible quan apareguin els diferents efectes secundaris del tractament.

La publicació vol arribar als malalts i familiars/cuidadors, però també al personal sanitari que pugui ser-ne un bon prescriptor i ajudar a millorar la qualitat de vida dels seus pacients.

Menjar durant el tractament del càncer

Recomanacions dietèticoculinàries durant el tractament del càncer de pulmó és el sisè volum de la col·lecció Menjar durant el tractament del càncer promoguda per La Fundació Catalunya La Pedrera i que ja ha publicat guies específiques sobre el càncer de mama, el càncer de cap i coll i el càncer colonorectal, així com dues primeres guies de recomanacions generals, i mites i creences sobre l'alimentació durant el tractament del càncer.

La voluntat de la col·lecció és seguir creixent amb noves guies que abordin les especificitats i necessitats de diferents tipologies de càncer. L'objectiu és ajudar a les persones que en pateixen a mantenir un estat nutricional òptim i explicar les bases de l'alimentació un cop diagnosticada la malaltia.

Totes les publicacions poden trobar-se gratuïtament, en format digital i en català i castellà, a la web de La Fundació Catalunya La Pedrera. També poden consultar-se a la web de la Fundació Alícia i a la pàgina web de l'ICO.
 
La Fundació Catalunya La Pedrera serveix a la societat construint un futur millor i més just. Per això, ofereix oportunitats a les persones; impulsa el talent, la creació i l'educació; fomenta hàbits d'alimentació saludables, i conserva i comparteix el patrimoni natural i cultural.

La Fundació Alícia, situada al complex de Món Sant Benet, és un equipament gestionat per La Fundació Catalunya La Pedrera. Alícia és un centre de recerca en cuina, on s'investiga en productes i processos culinaris; on s'innova i es treballa per millorar l'alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut; on es fomenta la millora dels hàbits alimentaris; i on es dona valor al patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.

L'Institut Català d'Oncologia (ICO) és un centre públic i monogràfic sobre el càncer que treballa per reduir l'impacte de la malaltia a Catalunya. S'ocupa de la malaltia de manera integral ja que aplega, dins de la mateixa organització, la prevenció, l'assistència, la formació i la recerca.