La concessionària de la zona blava de Manresa aplica un ERTO que no necessitava

El govern municipal mostra la seva sorpresa i malestar davant aquesta decisió ja que l'Ajuntament hauria cobert els costos laborals durant la crisi

El regidor David Aaron López en una imatge d'arxiu
El regidor David Aaron López en una imatge d'arxiu | AjM
02 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:24h
EYSA, l'empresa concessionària que explota la zona blava de Manresa ha fet un ERTO que afecta els seus treballadors de control d'aparcament en superfície malgrat que segons el contracte l'Ajuntament ha de fer-se càrrec dels costos laborals en un cas de suspensió del cobrament de la zona blava com la que es viu a causa de la crisi sanitària.

En el ple de Manresa que es va celebrar dijous passat, el regidor d'Urbanisme, David Aaron López es va mostrar sorprès i molest que l'empresa els hagués comunicat a última hora la seva decisió de fer fora, temporalment, part dels seus treballadors.

López ho va explicar quan es debatia, precisament, les mesures de compensació per la zona blava a l'empresa. El dictamen especificava, entre altres consideracions, que l'Ajuntament, per contracte, havia de cobrir els costos laborals d'EYSA per a la zona blava des que, el 16 de març, va donar instruccions a l'empresa per suspendre el control. La regulació especifica que l'Ajuntament ha de compensar la concessionària per la pèrdua d'ingressos i l'increment dels costos suportats com a resultat de l'aplicació de l'estat d'alarma.

En les resolucions, el dictamen també deixa clar que l'Ajuntament no es farà càrrec d'aquests costos laborals en el moment de calcular la indemnització anual a l'empresa, en el cas que aquesta hagi aplicat un ERTO als treballadors que controlen l'aparcament de la zona blava.