VÍDEO Cardona invoca els seus patrons contra el coronavirus

El bisbe Novell es va desplaçar fins l'església de Sant Miquel per oficiar aquestes oracions davant les relíquies dels Sants Màrtirs i la imatge mariana

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, durant l'ofici
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, durant l'ofici | GSMC
Redacció
01 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:23h

Cardona ha estat un dels municipis més castigats per la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu diferents col·lectius de la parròquia han promogut unes pregaries en xarxa demanant la intercessió dels seus patrons. 

La vila bagenca ha registrat un gran nombre de cassos de contagis i de defuncions d'ençà de l'inici del confinament i del decret de l'estat d'alarma. Entre les hospitalitzacions s'hi compten els dos mossens responsables de la parròquia, actualment en procés de convalescència. Per aquest motiu, s'ha conformat una comissió parroquial presidida pel bisbe Xavier Novell encarregada d'articular i gestionar l'activitat parroquial. Dins de les reunions mantingudes amb les diferents col·lectius de la parròquia es va posar de manifest la preocupació de molts feligresos i vilatans per la virulència amb que aquesta malaltia ha colpit el conjunt de la població. Algunes entitats amb vincles parroquials, com la Coral Cardonina, ja havien dut a terme algunes iniciatives com la divulgació del cant del Pare Nostre a través de les xarxes socials, tot convidant a la pregària per a la recuperació dels dos mossens ingressats. 

En la darrera reunió de la comissió parroquial, des de la Germandat dels Sants Màrtirs i la Confraria de la Mare de Déu del Patrocini es va convenir promoure una pregària als patrons protectors de la vila, els Sants Màrtirs Celdoni i Ermenter, així com a la Mare de Déu del municipi, a fi de demanar-los la seva intercessió en favor de tots el cardonins, dels seus malalts i dels difunts. Per aquest motiu el bisbe Novell es va desplaçar fins l'església cardonina per oficiar aquestes oracions davant les relíquies dels Sants Màrtirs i la imatge mariana, a la cripta i al cambril de l'església de Sant Miquel, respectivament. Les pregaries van ser enregistrades pel Cinema Amateur de Cardona i han estat editades acompanyades dels cants dels goigs cardonins a càrrec de la Coral Cardonina i d'altres cors de la comarca. Seran retransmeses a partir del proper 3 de maig per la televisió local i per les xarxes socials, per tal de fer-les extensibles a tothom. 

L'objectiu que es persegueix des de la parròquia amb aquesta iniciativa és mantenir viva la fe i l'esperança, així com transmetre l'escalf de la pregària a les moltes persones afectades per aquesta pandèmia.


Arxivat a