Manresa cedeix davant Sant Fruitós i renuncia a que el Parc Tecnològic pugui tenir usos hotelers

El govern ha acceptat part de les al·legacions presentades pel municipi bagenc

30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 21:21h
Edifici Impuls al Parc Tecnològic
Edifici Impuls al Parc Tecnològic | CCBages
El ple segon ple telemàtic de Manresa ha aprovat aquest dijous acceptar part de les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages sobre el POUM al Parc Tecnològic, on hi destaca la renúncia a preveure-hi un ús hoteler, tal i com havia aprovat inicialment l'Ajuntament. El regidor d'Urbanisme, David Aaron López, ha argumentat que ess pren aquesta decisió per evitar una possible futura aturada del pla del Parc Tecnològic.

La intervenció més dura dels grups de l'oposició ha estat la del socialista Felip González que ha retret que Manresa cedeixi davant un ajuntament que es permet "regalar roses de Sant Jordi i mones de pasqua en plena crisi" mentre que altres ajuntaments "busquem i rebusquem per poder donar més aliments al triple de famílies desvalgudes que teníem fa unes poques setmanes".

González ha lamentat que ara "descartem" poder fer un hotel al Parc Tecnològic "que sens dubte el faria, segur, un polígon més viable", i que es fa perquè l'alcalde "de les mones de pasqua a la Televisió" pugui "fanfarronejar que continua guanyant batalles i que Sant Fruitós, la darrera que va perdre amb Manresa, va ser la dels Cossos Sants".

El portaveu socialista ha continuat afirmant que tot plegat arriba d'un alcalde "enrabiat" perquè "no li vam deixar fer la tupinada de posar un pàrquing de camions amb gasolinera a tocar de l'Agulla". Finalment ha recordat "la dificultat" que va suposar aprovar aquest pla amb el suport de gairebé tots els grups del ple.

Tampoc Fem Manresa no ha votat a favor del dictamen, però en aquest cas perquè el projecte del Parc Tecnològic "ha estat un error des del començament, és evident, notable i notori i ho hem repetit i ho repetirem tantes vegades com faci falta". Fins que el govern "no entoni el mea culpa", la formació no donarà el vot a cap proposta que hi tingui relació.