Gent gran

Una representació del Consell de les Persones Grans del Bages es reuneix telemàticament

Han posat en comú les vivències i les inquietuds en el marc de la situació d'emergència actual i s'emplacen a una nova trobada d'aquí a dues setmanes

per Redacció, 30 d'abril de 2020 a les 15:25 |
Reunió telemàtica del Consell de Persones Grans del Bages | CCBages
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La situació actual d'emergència sanitària ha fet que la trobada de la comissió permanent del Consell de les Persones Grans del Bages s'hagi celebrat de manera telemàtica. La trobada ha tingut un caire informal i ha permès a tots els participants compartir les seves vivències, inquietuds i preocupacions durant aquestes setmanes de confinament. En el marc de la reunió s'ha posat en valor la tasca que fan els professionals sanitaris i el conjunt de persones voluntàries per evitar la propagació de la malaltia i s'ha posat en comú la feina feta pel col·lectiu de persones grans com han estat les trucades a persones que viuen soles, l'enviament de cartes i dibuixos a centres penitenciaris i la transmissió de missatges positius a la ciutadania.

Durant la trobada els participants s'han emplaçat a una nova reunió de seguiment dels temes tractats en un termini de quinze dies i s'ha posat en valor que tot i que les persones grans han estat un dels col·lectius més afectats per l'epidèmia han estat també protagonistes de nombroses mostres de solidaritat i compromís, que s'han multiplicat arreu del territori. Les persones grans han tingut i tenen un paper actiu, solidari i compromès amb la cura de les persones durant la situació d'emergència i és un actiu que es proposa potenciar.


Representació institucional

La trobada ha comptat amb la participació de la consellera de l'Àrea d'Atenció Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà,  de la regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa, Rosa Ortega, i del personal tècnic corresponent a les dues institucions i d'altres sectors i de les persones grans en representació de les seves associacions i entitats.


 

Participació