Moià reprèn les obres de la depuradora després d'estar aturades sis setmanes

Si no hi ha més demores, es preveu que finalitzin el febrer de 2021

Represa de les obres a la depuradora de Moià
Represa de les obres a la depuradora de Moià | Xavier Rius
30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:41h
Després de sis setmanes d'aturada, i gràcies a l'actual context de retorn progressiu a la normalitat laboral, s'han reprès les obres de construcció de la nova depuradora de Moià, que havia d'estar acabada a finals d'any. Ara, si no hi ha noves aturades, es creu que estarà a punt el febrer de l'any vinent.

L'obra, d'un cost de tres milions d'euros, està a càrrec d'una unió temporal d'empreses (UTE) formada per Aquambiente y Servicios i COPCISA-SAU, i ha de resoldre el problema estructural de la depuradora actual, totalment insuficient per absorbir les aigües tant dels habitatges com de les tres zones industrials del municipi.

D'aquesta manera es pretén acabar amb els reiterats problemes de contaminació a la riera de La Tosca i de Calders, tant en el seu pas pel Moianès com en el municipi de Navarcles al Bages, on aboca al Llobregat.

D'altra banda, dimarts van començar les obres de substitució de les antigues llambordes del carrer de Sant Pere, per un paviment mixt de rajoles i llambordes com el que es va posar fa uns anys al contigu carrer de Sant Sebastià. Aquestes obres s' havien d'haver iniciat el 16 de març.


Arxivat a